"Варненско лято" вече набира скорост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:32 / 04.06.2013
2241
21-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" вече набира скорост и програмата му става все по-разнообразна. Ето какво можете да видите днес и утре:

Българската селекция продължава да се представя с "Ковачи" от Алек Попов под режисурата на Възкресия Вихърова. Представлението е днес от 19 ч. на Основна сцена.

Пиеса от автора на определяната като "най-смешната книга" в новата българска литература "Мисия Лондон" за съвременния емигрантски живот. Микс от радиотеатър, гротеска, кино и вариете, който извежда на повръхността национални клишета и като че ли никак не е лесно да се справим с тях. Продукция на винаги с крачки напред Университетки театър към Нов български университет и неговия Театрален департамент.

Част от международната селекция е театралният концерт с неповторимия Самуел Финци и изключителните музиканти Георги Дончев и Даниел Регенберг ЕДНА НОЩ В КИНОТО на Дойчес театер - Берлин, Германия 4 юни, 21.15, Художествена галерия

В него Финци обединява страстта си към театъра, киното и музиката. "Има филми, които така се запечатват в съзнанието ни, че понякога една история, няколко музикални тона или просто едно намигване са достатъчни да извикат отново пред очите магията на техните образи", казва той. С "Една нощ в киното" тази магия оживява на театралната сцена с класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч.

Днес от 17 ч. в Куления театър ще има и една филмова премиера:

Документалният филм ЗА ХОРАТА И МАГЬОСНИЦИТЕ на топ-журналиста Георги Тошев с режисьор Явор Веселинов ще въведе в процеса на създаване на постановката «Хората от Оз» от Яна Борисова с режисьор Галин Стоев. Звездата на българските театър и кино - актрисата Цветана Манева, допуска зад кулисите телевизионен екип, за да разкрие какво я свързва с най-интересния творчески сценичен тандем днес. Едно вълнуващо пътешествие в няколко творчески вселени.

От 19 ч. на Сцена "Филиал" последен шанс да преживеете своята вътрешна трансформация с "НОЩНА ПЕПЕРУДА" - постановка на Явор Гърдев, Народен театър "Иван Вазов", част от българската селекция.

Утре също ви очакват изключително силни заглавия и имена:
Звездата на испанския театър и кино Марта Етура пристига във Варна заедно с хореографа Чеви Мурадай /носител на Националната награда за танц/, за да представят една емоционална танцова история за любовта и нейните превратности. Не пропускайте спектакъла на компанията Losdedae от Мадрид ЗАВРЪЩАНЕ, 5 юни, 19.30 ч. Сцена "Филиал"

Утре стартира и специалният модул "Театрален шоукейс", който представя разнообразие от представления, разивавщи нови сценични форми.

От 18 ч. в Кукления театър можете да видите изключително оригиналното куклено представление за възрастни "СВЯТ/О" на холандския режисьор Дуда Пайва, гост на Столичен куклен театър.

В 20.45 ч. театралният ден ще завърши на Основна сцена със спектакъла, носител на наградата "Икар"2013 на САБ за най-добро представление МЕДЕЯ, МАЙКА МИ от Иван Добчев и Стефан Иванов с режисьори Иван Добчев и Маргарита Младенова от Театрална работилница "Сфумато".


Представлението е избрано едновременно за Българска селекция и "Театрален Шоукейс" и в него можете да видите Бойко Кръстанов, Елена Димитрова, Невена Калудова, Маргита Гошева и др.

Билети на касите на Драматичен театър - Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (106):
22.07.2022 Международният джаз фестивал "Варненско лято" започва на 29 юли
28.06.2022 Ново име в концерта тази вечер на ММФ "Варненско лято"
27.06.2022 Започна ММФ "Варненско лято"
24.06.2022 Мащабен концерт открива Международния музикален фестивал "Варненско лято" на 25 юни
13.04.2022 "Пролетни гласове" с балет и музика във "Варненско лято за деца"
01.09.2021 Четири концерта са включени в бароковия модул на ММФ "Варненско лято"
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).