Варненско приложение в борба за награда от Министерството на туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 23.11.2017
1643
Апликацията базирана на бийкън технологията appLighthouse е номинирана в раздел "Иновация" във второто издание на Годишните награди в туризма. Както фарът в морето показва пътя на хората, така и бийкъните се свързват с телефона и уведомява хората, че са наблизо до определен обект. Кратък тест разказва какво е мястото. Има и допълнителни бутони, за да продължиш да четеш, ако ти е интересно, както и 360-градусов изглед на мястото. Приложението е на четири езика - български, английски, руски и немски. Бийкън предаватели са монтирани и на 9 общински спортни площадки във Варна. Проектът бе финансиран по ключово направление InnoThinkTank на програма "Варна - Европейска младежка столица 2017".

И второто издание на призовете е организирано в 16 категории, които ще представят постигнатото през изтеклата година. Най-много кандидатури има в категорията "Туристическо събитие". Там любителите на туризма ще могат да избират между над 30 атрактивни прояви. Над 20 интересни обекта пък ще се борят за наградата в категория "Туристическа атракция/обект". Оспорвана ще е надпреварата и в категорията "Туристическа дестинация". 12 атрактивни места ще се състезават за признанието на публиката. Над 10 общини ще се опитат да спечелят симпатиите на публиката в категория "Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм". Крайно любопитни са и предложенията в категория "Иновация". Над 25 журналистически материала ще участват в състезанието за Годишните награди в туризма. Министерството на туризма отчита засилен интерес към тазгодишното издание на наградите. Постъпилите кандидатури са повече от миналата година.

Всеки желаещ може да даде гласа си за приложението на тримата варненци на адрес: http://tourismawards.bg/cat/inovacii/#toggle-id-2. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

Наградите ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).