Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненско село на прицела на прокуратурата през 2020 г.
Автор: Пламена Николова 11:07 / 23.03.2021Коментари (0)1162
© Varna24.bg
През изминалата 2020 година в с. Синдел са проведени множество специализирани полицейски операции под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна, насочени към противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

В резултат от действията на прокуратура и полиция са установени и задържани три лица, обявени за издирване, като едно от тях е 77 – годишен чужд гражданин, обявен за издирване от Интерпол с червен бюлетин. Активно се наблюдават 12 лица от криминалния контингент, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района. Не спира работата с криминално проявените, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства.

Освен периодично провежданите специализирани операции, в селото е засилено полицейското присъствие. От началото на 2020 година до момента екипи на ОД на МВР – Варна и на Зоналното жандармерийско управление са работили общо 137 пъти там или с други думи – на всеки три дни в Синдел е осигурено специализирано полицейско присъствие в допълнение към всекидневната работа на полицейските инспектори.

Населеното място се обслужва от общо четирима полицейски служители, които са там от понеделник до петък. Селото е включено в ежедневните маршрути на патрулно – постовата дейност, като полицейски патрули регулярно го обхождат. От началото на периода са осъществени общо 14 срещи между началника на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна и кмета на Синдел Пламен Лазаров, на които се обсъждат възникнали проблеми и възможности за решаването им, оказано е съдействие по различни въпроси на представителите на местната власт.

Към настоящия момент на трите входно – изходни точки в с. Синдел са монтирани камери за видеонаблюдение, които се използват при нужда от полицейските служители. Общината предвижда да бъдат монтирани още 10 камери, които да обхващат проблемните места в селото.

От началото на 2020 година до момента, в хода на специализираните операции и при регулярната дейност на полицията, са проверени над 1300 лица. Задържани са 50 души за различни криминални прояви. Установени са 474 нарушения по различни закони, ангажирана е административно – наказателна отговорност спрямо нарушителите.

Статистиката на регистрираните престъпления сочи, че голяма част от тях са за управление на нерегестрирани или дерегистрирани автомобили и управление на МПС от неправоспособни водачи. Много малко са регистрираните чисто криминални престъпления като кражби, грабежи и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: