Варненско семейство промени живота на 7 деца, изоставени от родителите си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:14 / 06.03.2018
3780
Семейството на Николета и Пламен Найденови от Варна е променило живота на 7 деца, изоставени от родителите си, съобщава БНТ. 

Николета и Пламен Найденови имат две деца - син на 23 години и дъщеря на 20. Винаги са мислили, че в сърцата на хората е заложено да правят добро. През 2005 година приемат в семейството си момиченце от дом за деца, лишени от родителски грижи.

"За първи път видях такива тъжни, без живец очи. Три годишно детенце, а очите му казваха "Вземи ме!" Нашата идея да станем приемно семейство е да помагаме. То разцъфтя, то стана една прекрасна розичка.", коментира Николета Найденова - приемен родител.

Николета е отгледала 6 приемни деца, четири от тях са осиновени, а за две се грижат вече семействата им.

"Това са децата, това е един бял лист. Ние като вземем един бял лист почваме да рисуваме неговата съдба.", допълва Николета.

От две години семейството на Николета отглежда момиченце с множество увреждания.

"Работим с различни рехабилитатори, логопеди. Аз съм щастлива и на най-малкия напредък. Покрай нея си върнах вярата в българското здравеопазване. Тя за мен е едно прекрасно слънчице. Сутрин, както сега е мъгливо, тя като се усмихне и разцъфтявам, и тя разцъфтява.", споделя още приемната майка.

Трудно е да се разделиш с детето, за което си се грижил с любов, но Николета го приема като стъпка нагоре. Поддържа постоянна връзка с децата и техните родители или осиновители и се радва, че е била част от живота им, когато са имали нужда от обич, внимание и грижи. Така определя мисията приемен родител - да дадеш част от себе си за по-добър живот!


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).