Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненско училище чества патронния си празник
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 13.01.2023Коментари (0)902
Средно училище "Гео Милев“ днес отбелязва своя патронен празник. На 15 януари  2023 г. се навършват  128 години от рождението на поета, публициста, общественика  Гео Милев.

Денят започна с поднасяне на венци от името на училището, Училищното настоятелство и Обществения съвет пред паметника на патрона.  Всяка година  все повече ученици в празничния ден  носят и поднасят цветя  пред  паметника. 

След изразяването на почит към Гео Милев, всички ученици влязоха в класните стаи  за тържествен час посветен на патрона и патронния празник.

Във фоайето са подредени рисунки, книжки, илюстрации, постери, съчинения, стихотворения и други материали изготвени от учениците и свързани с личността, живота и творчеството на Гео Милев.

Празникът ще продължи с тържествен концерт на който учениците от седми клас ще представят драматизирани творби на Гео Милев.

С особено вълнение се очаква връчването на новото знаме на СУ "Гео Милев“ на  директора на училището Албена Павлова. Напълно обновено и с нов дизайн в него е запазена цялата символика, която е предложена от учителите в училището преди 40 години. На тържеството ще присъства първия директор  Петър Петров, приел първото училищно знаме преди четири десетилетия. Знамето ще връчи  председателя на Училищното настоятелство Юлиян Бонев.

Ще бъдат прочетени най-интересните и затрогващи истории от инициативата  "Съкровищница от добрини“.  Учениците имаха един месец, за да разкажат  и напишат  своя   история с добро дело, което сами са извършили, наблюдавали  или  "получили“ и да го пуснат в специално поставена кутия.

По традиция директорът на СУ "Гео Милев“  Албена Павлова  ще   връчи  грамоти и награди на ученици спечелили призови места в състезания, конкурси и олимпиади.

За да има творческа, празнична атмосфера в очакване на патронния празник  подготовката в училището започна месец по-рано.

Най-малките ученици се запознаха с живота и личността на  Гео Милев чрез презентации и филми и научиха наизуст някое от  популярните стихотворения  за деца на поета. С помощта на своите учители и родителите,  те направиха тематични табла, които поставиха в класните стаи. 

Учениците от втори клас  подготвиха рецитал по  детски стихотворения на поета и изработиха постери за Гео Милев, за да създадат празнична атмосфера в класната стая. Най-интересно за тях бе участието в състезание по правопис и краснопис "Обичам българския език“. В празничния ден за тях гостува куклен театър "Щурче“  с "Рисувани приказки на Бате Ицо“.

Третокласниците подредиха  изложба със свои илюстрации на стихотворения на Гео Милев и Леда Милева.Те участваха във викторина за живота и творчеството на Гео Милев и  литературно четене на стихотворения.

За учениците  от четвърти клас бе организиран конкурс- изложба за най-добра рисунка  по   произведения на поета и Леда Милева.Те изготвиха презентации за техния живот и творчество.В празничния ден те ще имат възможност да гледат два филма за своя патрон.

По-големите ученици от пети клас написаха  съчинения, стихотворения   и есета на тема "Моето училище“.

За най-големите ученици е организирано посещение на театрална постановка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: