Варненско училище участва в международен проект, посветен на здравословното хранене

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:57 / 16.09.2020
1887
Варненско училище участва в международен проект, посветен на здравословното хранене, научи Varna24.bg.

Ето и информацията, предоставена за медията ни:

През 2019 г. OУ ,,Петко Р. Славейков“ гр. Варна започна работа по  програмата Еразъм+, финансирана от Европейския съюз и  включва дейности, мобилности между партньорите – участници. Името му е "We choose health", а продължителността е до 2021г. Проектът е по ключова дейност К2 за сътрудничество и обмяна на добри практики между партньори-училища. Има основна цел да запознае и популяризира здравословния начин на живот, здравословно хранене; опасност от затлъстяване при децата; липса на витамини и минерали при неправилно хранене; спорт и здраве.

Участниците са от пет държави /Румъния, Турция, България, Гърция/ с координатор Италия. Стартира успешно през месец ноември 2019 г в град Губио, Италия. По време на срещата се осъществи семинар на тема: Become e-twinner, изработи се брошура: E-twinner guide for pupils – how to become an e-twinner.

До края на 2019 г. и през учебната 2020 г .учениците на ОУ,,Петко Р.Славейков“ участваха в множество дейности на проекта. Работиха в тематичните клубове за изработване на лого на програмата; за изработка на Erasmus+ corner. Създадоха постери, колажи, с които запознаха своите съученици със здравословните навици; участваха в спортни дейности и почистване на замърсени пространства, изработиха календар и брошура на традиционни здравословни храни.

Планираните дейности за 2020 г. /март/ не успяха да се осъществят ,поради COVID-19 пандемия .

За новата учебна година дейностите ще продължат и се надяваме предвидените по проекта дейности да станат факт, посочват от училището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).