Варненското летище послужи за пътуване във времето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 12.11.2016
3242
"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД отбеляза на 10 ноември 2016 г. първото успешно десетилетие от концесионирането на летищата в Бургас и Варна - врати към красивото българско Черноморие. Точно преди 10 години Фрапорт Туин Стар стана първия летищен концесионер в България, като постави началото на 35-годишен ангажимент за управлението и развитието на летищата в Бургас и Варна - портали към един от най-интересните и все по-популярни туристически райони на Европа.

Кулминацията на ежемесечните събития, които "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД проведе през цялата 2016 година по повод празника, се състоя на летище Варна в присъствието на над 700 служители и гости от авиацията, правителството, местната власт и бизнеса. През целия ден пътниците на летище Варна бяха посрещани с почерпка, за да се почувстват част от празника. Най-малките гости на летището получиха като подарък самолет-играчка.

За да отбележи първото си десетилетие Фрапорт Туин Стар поведе своите гости на пътуване във времето, чрез специалната изложба от фотоси, представящи множеството инвестиции и подобрения, направени през годините на летищата във Варна и Бургас. Края на пътуването беляза поставянето на специална капсула на времето, запечатана с камък от най-новия инвестиционен проект на компанията - рехабилитация на пътeка за рулиране "А"(алфа) на летище Бургас. Предвидена да бъде отворена след четвърт век, капсулата на времето съдържа специално послание до бъдещите колеги, издания на дружеството, видео клипове и други артефакти. Последва гала вечер със забавления, официални речи, уникално 3D mapping представление, изпълнено за първи път на летище в България.

Главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, г-н Улрих Хеппе, обобщи изминалото десетилетие: "Много сме щастливи с това, което постигнахме през последните 10 години. Гордеем се с новите терминали във Варна и Бургас, които превърнаха нашите две летища в модерни врати към българското Черноморие. Нашите летища отговарят на европейските и световни стандарти за отлично обслужване. Гордеем се, че обслужихме повече от 35 милиона пътници по време на тези невероятни десет години. За нас, тази година е особено вълнуваща и защото постигнахме значителен ръст на пътническия трафик от 22 % - нов исторически рекорд за двете летища. Наред с подобряване на инфраструктурата, ключ към нашия успех са служителите на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, които са истински ангажирани с обслужването на пътници, авиокомпании и партньори. Благодарим ви, че празнувате с нас 10-та годишнина на дружеството. Очакваме с нетърпение следващото вълнуващо десетилетие на нашите блестящи звездни Черноморски летища."

Специален поздрав и уверение, че ще продължим съвместната работа по превръщане на Черноморския регион в целогодишна туристическа дестинация, изрази Министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова.

Областните управители на Бургас и Варна, Вълчо Чолаков и Стоян Пасев, които също присъстваха на събитието, изразиха своята благодарност към "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД за прекрасното сътрудничество през годините и усилията за стимулиране на туризма в региона. Те пожелаха на компанията просперитет и в бъдеще.

Кметовете на Варна и Бургас, изпратиха официални поздравителни адреси. "През изминалите години "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД доказа, че при управление с дългосрочна визия и интелигентни инвестиции, резултатите не закъсняват! Доказателство за това е развитието на летище Варна, което всеки сезон отчита все по-голям ръст на туристи и привлича интереса на световни авиокомпании! Вярвам, че амбицията ни да превърнем региона в дестинация 4 сезона, ще бъде успешна, благодарение на активното партньорство между община Варна и Фрапорт", написа кметът на Варна Иван Портних.

"Вие сте гарант за бъдещето на туризма и икономическия разцвет на града", посочи по повод 10-та годишнина от концесията на летището кметът на Бургас, г-н Димитър Николов, като допълва, че "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД създава позитивен имидж на дестинацията Бургас, България, и осигурява удобство, комфорт и европейско обслужване на всички пасажери.

До момента "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е инвестирало в развитие и модернизиране на двете летища над 350 милиона лева. През 2013 година бяха открити нови пътнически терминали - модерни, удобни за пътници и авиокомпании, съоръжения, които бяха приети с радост от пътуващите. Напълно обновена бе пистата на летище Варна, значително бе разширена зоната за позициониране на самолети на летище Бургас, на двете летища беше обновена техниката и оборудването, построени бяха нови обслужващи сгради, открит беше Център за кариерно развитие на служителите. Непрекъснатото обучение и професионална квалификация са част от корпоративната политика на компанията и нейния успех. Нови авиокомпании и маршрути станаха част от полетното разписание на двете летища, а "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД продължава да работи за увеличаване на маркетинговите активности за двете български черноморски летища.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).