Варненското пристанище продава яхти на цени от 81 лв. до 59 000 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 26.01.2016
727
Нови ветроходни съдове ще закупи "Пристанище Варна" ЕАД за нуждите на детското спортно ветроходство във Варна, след реализиране на продажба на стари плавателни съдове, собственост на държавното дружество.

Ще бъдат продадени 19 съда в недобро и незадоволително техническо състояние (предпоставка за инциденти на море), установено чрез експертна оценка, които до момента са използвани без регламентирано основание от сдружения с нестопанска цел. Наддаванията за тях ще започнат от начални цени, вариращи между 81 лева и 59 000 лева. Плавателните съдове са произведени в периода между 1973-1988 г.

Решението за продажбата на старите съдове и покупката на нови се базира на дългосрочната политика в подкрепа на спорта, която следва дружество, за което сме информирали през месец май миналата година.

Продажбата на плавателните съдове няма да окаже никакво влияние на ветроходните школи в града, тъй като на тях не се обучават деца от детските ветроходни класове.

Не предстои промяна на статута, отдаване под наем или продажба на сгради, част от терминал Варна - Изток, собственост на "Пристанище Варна" ЕАД, които до момента са ползвани за нуждите на спортни клубове.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).