Василев: Концесионирането на плажове трябва да премине към Министерството на туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 04.03.2015
659
Осигуряването на медицинско обслужване за плажовете е съществен проблем за стопаните. Това каза в интервю Андрей Василев, представител на концесионерите на варненските плажове. Той посочи, че след приемането на специализираните карти и намаляването на площите на плажовете, стопаните на плажни ивици остават ощетени.

Василев поясни, че плажове от порядъка на 90 000 кв.м, след приемане на специализираните карти, стават около 50-60 кв. м и от това губи концесионерът. Друг съществен проблем е ангажиментът, вменен от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, да има 50 % свободна зона и 50 % заета от платени принадлежности.

Андрей Василев подчерта, че цялата площ влиза в ценообразуването на концесионното плащане и стопаните са задължени да се грижат, поддържат и плащат, а реално не могат да имат пълноценна печалба, защото половината плаж трябва да остане като свободна зона. Той коментира, че Дирекция "Концесии", която в момента е към Министерство на Регионалното развитие и благоустройството, би следвало да премине към новосъздаденото Министерство на туризма, защото, по негови думи плажовете нямат нищо общо с магистралите. Андрей Василев подчерта, че най-сериозен за стопаните остава проблемът с осигуряване на спасители за плаж. Той подчерта, че средната възраст на спасителите на градските плажове във Варна е 60 години.

"Липсата на заинтересованост и липсата на средства у младите хора да изкарат един курс за спасител на море, защото, в зависимост от това, дали е на море или басейн, разходите са различни, кара по-голяма част от тях да стават спасители на басейн, където разходът и отговорностите са много по-малки", уточни Василев.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).