Важен социален проект стартира в община Провадия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:03 / 03.05.2023
2905
Община Провадия стартира изпълнението на важен проект, насочен към дейности за разширяване и повишаване на капацитета на местната администрация. Целта е постигане на ефективно подобряване на качеството на грижа за хората от най-уязвимите групи на обществото, научи Varna24.bg от Областния информационен център във Варна.

По проекта ще бъде ремонтирано пространство в Информационния център в сградата на Община Провадия, което ще се превърне във фронт офис. Ще бъде наети и обучени двама специалисти, които ще бъдат ангажирани с информиране и консултиране на лицата относно предоставяните в общината социални услуги и условията за ползване;  прием на заявления-декларации по Закона за личната помощ, проверка за съответствие с нормативните изисквания, изготвяне и сключване на споразумения за предоставяне и ползване на личната помощ; участие в екипи за осъществяване на контрол върху предоставянето на личната помощ; информиране, консултиране и оказване на съдействие и подкрепа на хората с увреждания във връзка с реализиране на Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност.

Сред планираните за изпълнение дейности е и провеждане на проучване относно потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво.

Проектът е стартирал на 6 март тази година и ще продължи до 6 януари 2025 г.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).