Важна кампанията ще се проведе в събота пред Катедралата във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
11:23 / 19.04.2024
1033
Варна отново ще е благотворителност. В събота (20.04.2024 г.) от 09:00 ч. до 14:00 ч. на площада пред катедралния храм "Св. Успение Богородично" ще проведе поредното мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения "Аз Вярвам и Помагам".

Припомняме, че чрез каузата се закупуват и даряват: медицинска апаратура, оборудване, техника, както и първата за град Варна специализирана детска линейка "Аз Вярвам и Помагам" и първият в България мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни,

Огромно признание и уважение за нас е това, че Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан ще бъде с нас на площада и в 09:00 ч ще даде своята благословия и ще открие благотворителното ни събитие, казва Владислав Николов - създател на благотворителна кампания.

Най-новото и изключително интересно е това, че по време на събитието тази събота ще бъде изградена огромна стена от LED екрани в размер, колкото камион, която ще предават на живо случващото се в базата, където се извозват и сортират капачките преди да бъдат превозени до завода за рециклиране.

По време на събитието всеки ще може да предават пластмасови капачки, стотинки и монети от всички номинални стойности (0,01 лв., 0,02 лв., 0,05 лв., 0,10 лв., 0,20 лв., 0,50 лв., 1 лв. и/или 2 лв.) или да си вземе нещо за спомен от големият благотворителен базар по време на който всеки един събран лев ще отиде на 100% само и единствено в подкрепа и помощ на нашите каузи.

По време на благотворителният базар ще има:

- вода с кауза от 0,500 литра, 1,5 литра, 5 литра и/или 10 литра ;

- продукти от спелта ( солети, юфка и/или кус кус с кауза );

- детски солети и хляб с кауза;

- различни прибори от бамбук и артикули;

- боза с кауза;

- ключодържател, стикер за кола, магнит и пъзел с кауза;

- чаша и тениска с кауза.

"Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в България, създадена през 2015 г.  Досега е организирала събирането на стотици тонове пластмасови капачки. Средствата са предоставени за закупуване на апаратура за родилни отделения и отделения по неонатология, както и на специализирана детска линейка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).