Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Важно за опита за рекорд на Гинес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 22.04.2016Коментари (0)1006
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Във връзка с организацията за опит за поставяне на световен рекорд на Гинес във Варна ви информираме, че на 23 април от 11.00 до 16.00 часа ще бъде затруднен достъпът на МПС в района на Морска гара и на бул. "Приморски" в отсечката от кръговото кръстовище на пл. "Славейков" до кръстовището с ул. "Михаил Колони".

Организаторите от Медицински университет - Варна съобщават още, че много забавления, музика и над 100 предметни награди, раздадени в томбола, очакват всички, които в Световния ден на книгата ще се запишат като българските рекордьори, участвали в най-голямата ДНК верига, съставена от хора.

Припомняме, че музикантите от Ice Cream, Искрен Тончев - Искрата, Траян Костов, Христина Христова и танцовият ансамбъл на МУ-Варна ще се грижат за доброто настроение на участниците, които ще структурират веригата.

Първата "Книга за световни рекорди на Гинес" е издадена на 27 август 1954 година. Идеята се ражда през 50-те години на миналия век, когато сър Хю Бийвър, изпълнителен директор на пивоварна "Гинес", влиза в спор по време на лов коя е най-бързата птица за отстрел в Европа. След като не успява да намери информация в никой справочник, Бийвър поръчва на близнаците Норис и Рос Макуиртър да съставят книга с факти.

Самата "Книга на Гинес" също е рекордьор - за шест десетилетия от нея са продадени над 134 млн. копия на 21 езика в над 100 страни по света. За 60 години в "Книгата на рекордите на Гинес" са вписани невероятен брой постижения, много от които са подобрени. Сред малкото неподобрени и до ден днешен рекорди е този за най-богат човек на планетата. През 1913 г. състоянието на предприемача Джон Д. Рокфелер се изчислява на около 185 млн. лири - еквивалент на днешни 114,4 млрд. лири.

Подобряването на рекорда за най-голяма ДНК верига, съставена от хора, започва в 12.00 часа на Южния плаж във Варна.

Вижте още пояснения тук:

Във връзка с безопасността и безпрепятственото протичане на опита за подобряване на световния рекорд на Гинес за най-голяма ДНК верига, съставена от хора на 23 април от 12:00 часа, ръководството на Медицински университет - Варна привежда на вниманието на желаещите да участват следните пояснения:

- Влизането на участниците в зоната за поставяне на рекорда ще започне в 12.00 часа през 6 терминала.
- С оглед на безопасността и спокойствието на присъстващите, служители на реда ще проверяват всеки един участник на пропускателните пунктове. Организационният екип апелира към участниците да не държат метални предмети като ключове, запалки и други в ръцете си с цел по-бързото пропускане на територията на събитието.
- Участници с обемисти чанти и куфари няма да бъдат допускани на територията на събитието.
- При влизане през един от входните терминали всеки участник ще получи гривна с посочена буква на един от осемте сегмента (A, B, C, D, E, F, G, H), които ще бъдат част от ДНК веригата, както и индивидуален номер. Тази гривна ще насочи участниците към съответния пункт, където всеки ще получи допълнителни инструкции от отговорниците на секторите.
- Всеки участник, който бъде пропуснат и заеме своята позиция във веригата, ще получи от отговорниците на сегмента тениска и шапка с определен цвят.
- Участник, който желае да напусне предварително територията на събитието, трябва да предаде своите тениска и шапка на отговорника на сегмента и гривна на изхода на терминалите.

- Персоналната гривна дава възможност на всеки притежател да участва в томбола и да спечели предметна награда. Томболата ще бъде изтеглена след поставяне на рекорда на Гинес. Всеки участва със своя уникален идентификационен номер, посочен на гривната.

- Забранено е внасянето на остри, стъклени, метални и режещи предмети, които могат да представляват заплаха за безопасността на участниците в рекорда.
Забранено е внасянето на стъклени бутилки.
- Не се допускат в близост до и на мястото на провеждане на събитието лица, носещи оръжие, взривни вещества, огнеопасни и задимяващи средства и други общоопасни вещества, наркотични и/или други упойващи вещества.
- Не се допускат лица във видимо нетрезво състояние и/или под влиянието на наркотични и упойващи вещества. Забранено е внасянето и употребата на алкохол и тютюнени продукти. Забранено е паленето на огън.
- Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат затворени при достигане на максималния брой участници - 4000 души.
- Лица под 12-годишна възраст няма да бъдат допускани на събитието без придружител.
- На вниманието на гостите на Варна, които ще пътуват от други градове за събитието: Влизането във Варна от посока автомагистрала "Черно море" е затруднено поради ремонтни дейности на Аспарухов мост. Организаторите препоръчват използването на алтернативен маршрут.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: