Вдигат цените във варненския зоокът

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:46 / 24.01.2019
2771
Кметът на Варна Иван Портних е отправил предложение до правната комисия, която ще заседава днес, за увеличение на цените във варненския зоокът, които не са променяни от 2012 г. , научи Varna24.bg

"Зоопарк Варна е обществено средище на екологично възпитание, кът на запазена природа и желано място за малки и големи. Извършените ремонти, озеленяването, обогатяване на средата в клетките, направиха нашия зоопарк приятно място за разходка и отдих. Голям е и интересът, който проявяват жителите и гостите на Варна, водени от желанието си да се докоснат до природата в новоизградената контактна зона, която допринася за увеличаване на посещенията. 

За да изпълнява основните си функции-опазване на генофонда на дивите животни, повишаване на екологичното образование, възпитание в уважение към природата и любов към животните и за нормалното функциониране на зоопарка е необходимо да бъдат приети цени както следва:

За деца от 3 до 7 години - 1 лв., ученици от 7 до 18 години и пенсионери - 2 лв., лица над 18 години - 3 лв., пакетен билет за семейство с деца до 18 години - 6 лв., групови посещения на пенсионери и ученици над 15 лица - 1 лв. на човек.", се посочва в предложението на кмета. 

Освен това се предлага още контактната зона, в която се общува с безопасни за посетителите животни да стане платена, а тарифата да е 2 лв. за десет минути. 

Както Varna24.bg вече информира, в зоокъта предстои голям ремонт, за който бяха заделени 1,76 млн. лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).