Вдигат два нови хипермаркета на мястото на "Пикадили"

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
14:08 / 03.10.2018
48837
Два нови хипермаркета със статут на "Магазин за хранителни и битови стоки с помещение за хляб и хлебни изделия" от веригата "Лидл" израстват вече на мястото на сринатите със земята магазини "Пикадили" до МБАЛ "Св. Анна" и в "Младост", видя репортер на Varna24.bg.  

Варненци коментират, че хвърлянето на средства за събарянето на вече изградените търговски площи е чиста разсипия, но според инвеститорите конструкцията на "Пикадили" не отговаряла на концепцията им и това наложило да започнат "на чисто". 

Според информационната табела на обекта строителството е започнало на 22 март 2018 г. и ще трае 254 календарни дни. На обекта работят 51 работници. 

Припомняме, че един от най-посещаваните в близкото минало хипермаркети "Пикадили" в центъра на Варна остана в историята по това време миналата година, когато беше сринат със земята. 

Междувременно стана ясно, че имущество за над 1 млн. лева на обявената във фалит търговска верига "Пикадили" е пуснато на търг от частен съдебен изпълнител. В началото на март м.г. търговската верига "Пикадили" затвори магазините си, без да предупреди служителите си. 

Над 700 бивши работници и служители на хипермаркетите излязоха на протест за неплатени заплати, болнични и осигуровки. 

"Първоначално имаше проблем да бъдат прекратени трудовите правоотношения на работниците, защото ръководството беше изчезнало, а предприятието беше заложено към банка, която не осигуряваше достъп до документацията", заяви по казуса "Пикадили" омбудсманът Мая Манолова.

"В тази история могат да се видят всички пробойни в българското законодателство", заяви омбудсманът и уточни, че е изключително важно да се промени законодателството, което регламентира как работи фондът за изплащане на обезщетения на работници от фалиращи предприятия.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).