Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вдигат мултифункционална зала с европари в зоната на пристанището
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 25.04.2013Коментари (5)2485
© Varna24.bg
Основен ремонт на Двореца на културата и спорта е заложен за периода 2014-2020 г. Емблематичната за Варна сграда ще се сдобие с нова сцена и нови пространства, като се запази външният й вид. Това съобщи в предаването "Зала Пленарна" на Дарик Варна председателят на комисията по култура към ОбС Даниела Димова.

През следващия програмен период е предвидено и строителството на мултифункционална зала. Планира се тя да бъде вдигната с европари в зоната на пристанището и да бъде домакин на много големи концерти, оперни представления, театрални спектакли и др. Сградата ще разполага и с редица пространства за развлечение - ресторанти, кафенета и пр.

Нов облик през следващите години се очаква да придобие и сцена "Филиал", която в момента е в окаян вид. "Лично аз съм поискала там да бъде заложен ремонт, тъй като не може сградата на пъпа на града да е в такова състояние", каза Димова.

Тя допълни, че са планирани ремонтни дейности и на Летния театър. "Не знам дали ще се стигне до покриване или не, но при всички положения може много да се облагороди", коментира шефката на комисията по култура.

По въпроса за кандидатурата на Варна за европейска столица на културата Димова заяви, че през следващите месеци ще има затихване на информациите относно подготовката на града ни за каузата. Конкуренцията сред 13-те града претенденти за престижната титла е много голяма и всички, които искат да успеят, ще бъдат много предпазливи в изнасянето на факти около кандидатурата.

"В момента се изработват апликационните форми, които съдържат изключително специфична информация. Крайният срок за подаване на документите е 18 октомври. Дотогава навсякъде ще спрат да коментират акцентите и точките, с които градът възнамерява да надделее", добави Димова. Тя уточни, че в средата на следващата година българското правителство ще обяви кои градове са селектирани да продължат в надпреварата. "Обикновено техният брой е между 2 и 4. Вярваме, че Варна ще бъде сред тях", поясни председателят на комисията по култура в местния парламент.

Попитана дали освобождаването на Станка Димитрова от поста директор на дирекция "Култура и духовно развитие" е сътресение за кандидатурата, Димова отговори: "Иска ми се да гледам положително на тази промяна с цялото ми уважение и респект към Станка Димитрова". Според нея и Димитрова, и предшественичката й Жана Андреева са дали голям тласък на идеята. "По времето на Станка Димитрова успяхме да привлечем сър Боб Скот, консултант на кандидатурата на Варна", сподели Димова.

В качеството си на директор на Театрално-музикалния продуцентски център тя заяви, че в Драмата се готвят две премиери. Спектаклите са "Канкун" на Жорди Галсеран и "Талантливият мистър Рипли" на Патриша Хайсмит, в които освен утвърдени имена ще участват и някои от новите попълнения в трупата. "Планираме предпремиерите да са до края на юни, а премиерите - след ваканцията през септември", каза в заключение Димова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на u3yMpyg
премахни филтъра

Aнонимен
на 25.04.2013 г.
+1
 
 
всеки път преди избори :D
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: