Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вдигат нова детска градина във "Виница" за над 1 млн.лв.
Автор: Пламена Николова 11:44 / 27.03.2018Коментари (3)9373
©
Нова сграда на детска градина "Иглика" ще бъде изградена във "Виница". Вече е обявена и обществената поръчка за избор на фирмата, която ще осъществи строителните дейности, научи Varna24.bg.

ДГ "Иглика" е разположена в кв. Виница и е с площ 3346 кв.м. Имотът има лице на три улици: ул."Лазур" от север; ул."Албатрос" от югозапад; ул. "Хоризонт" от югоизток. В имота има две съществуващи сгради. Едната е едноетажна масивна постройка със скатен покрив за 4 групи, като поради лошото техническо състояние на сградата се предвижда за събаряне.

Втората е сградата на новоизградения през 2014г. нов корпус също за 4 групи. С настоящия проект се предвижда изграждане на нова сграда за 4 групи на мястото на сградата предвидена за събаряне. Предвижда се също благоустрояване на двора и площадките в зоната на новата сграда.

Имотът е ограден с ограда с височина 1.6 м над прилежащия терен. Новата сграда е проектирана в съответствие с нормативните изисквания за детски градини. Помещенията за групите са ориентирани на юг. Главният подход към сградата е запазен от север като е обединен с подхода към другия корпус на сградата. Отделен вход е осигурен за яслената група. Новият корпус е проектиран на два надземни етажа. На първия етаж са разположени следните помещения:  Помещения за една яслена и една градинска група, съответно за всяка група: спалня и занималня, гардеробно помещение - филтър, кухненски офис, санитарен възел с, ваничка за измиване на крака, мивки и три детски тоалетни. Достъпен санитарен възел, помещение за инвентар, лекарски кабинет с изолатор и манипулационна, комуникационни пространства – коридори, фоайета, стълбища.

На втория етаж -  са разположени следните помещения: Помещения за две градинска група, съответно за всяка група: спалня и занималня, гардеробно помещение - филтър, кухненски офис, санитарен възел с, ваничка за измиване на крака, мивки и три детски тоалетни. Помещение за инвентар, два кабинета, комуникационни пространства – коридори, фоайета, стълбища. Между съществуващия корпус и новата сграда на ДГ "Иглика" са осигурени връзки през фоайетата на първи и втори етаж.

Сградата e нов корпус на съществуваща детска градина. Архитектурно сградата е решена на четири нива : кухненски блок, перално помещение, физкултурен и музикален салон, котелно и други обслужващи помещения; на първия етаж две групи със необходимите санитарни и обслужващи помещения и на втория етаж две групи със необходимите санитарни и обслужващи помещения; кабинет директор, методически кабинет и санитарни и обслужващи помещения.

Средствата, които са предвидени за вдигане на новата част от градината, са над 1 млн. лева. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца.

Припомняме, че заради опасната сграда 100 деца от градината бяха настанени в Дома за медико-социални грижи във "Виница". 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо обявяват обществена поръчка след като е ясна фирмата изпълнител....???
0
 
 
Не, златото други ще го гушнат от подобни "проекти".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Природни стихии
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: