Вдигат нова детска градина във "Виница" за над 1 млн.лв.

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:44 / 27.03.2018
9399
Нова сграда на детска градина "Иглика" ще бъде изградена във "Виница". Вече е обявена и обществената поръчка за избор на фирмата, която ще осъществи строителните дейности, научи Varna24.bg.

ДГ "Иглика" е разположена в кв. Виница и е с площ 3346 кв.м. Имотът има лице на три улици: ул."Лазур" от север; ул."Албатрос" от югозапад; ул. "Хоризонт" от югоизток. В имота има две съществуващи сгради. Едната е едноетажна масивна постройка със скатен покрив за 4 групи, като поради лошото техническо състояние на сградата се предвижда за събаряне.

Втората е сградата на новоизградения през 2014г. нов корпус също за 4 групи. С настоящия проект се предвижда изграждане на нова сграда за 4 групи на мястото на сградата предвидена за събаряне. Предвижда се също благоустрояване на двора и площадките в зоната на новата сграда.

Имотът е ограден с ограда с височина 1.6 м над прилежащия терен. Новата сграда е проектирана в съответствие с нормативните изисквания за детски градини. Помещенията за групите са ориентирани на юг. Главният подход към сградата е запазен от север като е обединен с подхода към другия корпус на сградата. Отделен вход е осигурен за яслената група. Новият корпус е проектиран на два надземни етажа. На първия етаж са разположени следните помещения:  Помещения за една яслена и една градинска група, съответно за всяка група: спалня и занималня, гардеробно помещение - филтър, кухненски офис, санитарен възел с, ваничка за измиване на крака, мивки и три детски тоалетни. Достъпен санитарен възел, помещение за инвентар, лекарски кабинет с изолатор и манипулационна, комуникационни пространства – коридори, фоайета, стълбища.

На втория етаж -  са разположени следните помещения: Помещения за две градинска група, съответно за всяка група: спалня и занималня, гардеробно помещение - филтър, кухненски офис, санитарен възел с, ваничка за измиване на крака, мивки и три детски тоалетни. Помещение за инвентар, два кабинета, комуникационни пространства – коридори, фоайета, стълбища. Между съществуващия корпус и новата сграда на ДГ "Иглика" са осигурени връзки през фоайетата на първи и втори етаж.

Сградата e нов корпус на съществуваща детска градина. Архитектурно сградата е решена на четири нива : кухненски блок, перално помещение, физкултурен и музикален салон, котелно и други обслужващи помещения; на първия етаж две групи със необходимите санитарни и обслужващи помещения и на втория етаж две групи със необходимите санитарни и обслужващи помещения; кабинет директор, методически кабинет и санитарни и обслужващи помещения.

Средствата, които са предвидени за вдигане на новата част от градината, са над 1 млн. лева. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца.

Припомняме, че заради опасната сграда 100 деца от градината бяха настанени в Дома за медико-социални грижи във "Виница". 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).