Вдигат заплатите на медицинските сестри в градините и училищата на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:20 / 13.12.2016
5986
Нов колективeн трудов договор в сферата на детското и училищното здравеопазване бе подписан днес от кмета на Варна Иван Портних, от Веселина Божилова, председател на Териториалния съвет на синдикатите в здравеопазване към КНСБ, и от Васил Василев, председател на Синдикален регионален съюз към КТ "Подкрепа". 

"Това е поредна стъпка за създаване на по-добри условия за работа и реализация на работещите в детските ясли и яслени групи в детски градини, както и в системата на училищното здравеопазване. Миналата седмица подписахме КТД и за заетите в социалните дейности - 377 служители. Вярвам, че това е верният път за добро сътрудничество със синдикатите", каза кметът.

Договорените условия в новия КТД касает 649 души, за които са осигурени по-добри възможности за работа и професионално развитие. Постигнато е съгласие за увеличение на заплатите на медицинските сестри и неквалифицирания персонал - средно с 18%, от 01.01.2017 г.

На заетите в системата на детско и училищно здравеопазване ще се изплащат по половин минимална работна заплата за Деня на здравния работник - 7-ми април, за коледните и новогодишните празници. На служителите, за които се изисква издаване и водене на здравни книжки, Община Варна ще осигурява безплатни медицински изследвания и ще финансира ежегодното подновяване на здравните книжки. За медицинските специалисти, работещи в системата на училищното здравеопазване, е постигнато споразумение дните, обявени за неучебни за съответните учебни звена, да се считат за платен служебен отпуск.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).