Велосипедисти от Варна искат законодателни промени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:12 / 10.03.2017
849
За законодателни промени, а именно - шофьорите да изпреварват велосипедистите на пътя на разстояние от метър и половина се обявяват колоездачите у нас, предава Радио Варна. Според тях това ще гарантира доста по-голяма сигурност за тях на пътя. И понастоящем Законът за движение по пътищата залага изпреварването на велосипедистите на пътя да става на безопасно разстояние, но то не е визирано. Така всеки шофьор може да го тълкува както си иска, каза за РВ Здравко Василев от варненския велоклуб "Устрем".

Големият проблем обаче остава факта, че няма механизъм, по който реално да се измерва безопасното разстояние за изпреварване.Според статистиката на МВР, 33-ма колоездачи са загинали у нас през 2016 г. при почти 400 катастрофи. Ранените велосипедисти при тези инциденти са 369. Освен изпреварването, според Василев проблем за велосипедистите на пътното платно е и десния завой на кръстовище.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).