Велотранспортът влиза във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:20 / 06.02.2010
18270
Велоалеи и велопаркинги ще бъдат изградени в община Варна, ако проект на Агенцията за управление на енергията получи одобрение. Той е на обща стойност 1 187 850 евро и очаква финансиране по европейската програма „Дейности в областта на градската мобилност". Заданието обхваща три държави, като варненската община е единственият български представител. Предвидената за нея сума е в размер на 381 000 евро, като общината трябва да осигури под формата на съфинансиране 50% от сумата. Проектът предвижда и изграждане на системи за отдаване под наем на велосипеди, както и системи за сигурност и безопасност. Тази информация бе представена пред съветниците от комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество, които обаче не успяха да заседават поради липсата на председателя й Неделчо Михайлов.

Варненската община е и бенефициент по проект за изготвяне на схема за мобилността в градска среда, финансиран по програмата за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа. Той е на стойност 110 000 евро, като 15% от сумата ще бъдат покрити от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

104 550 евро пък ще бъдат изразходвани за създаване на форми за адаптиране към климатичните промени чрез териториални стратегии. Той е финансиран по програмата INTERREG IVC", като общината трябва да се включи със съфинансиране в размер на 18 450 евро. Сумата трябва да бъде изплатена за тригодишен период.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).