Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Венцислав Сивов, Коалиция "Български патриоти": Автобуси до всяка точка на града и крайбрежен воден транспорт са приоритетите ни за Варна
Автор: Пламена Николова 15:24 / 23.06.2021Коментари (0)3075
©
Автобуси до всяка точка на града и крайбрежен воден транспорт са приоритетите ни за Варна, сподели за Varna24.bg Венцислав Сивов, кандидат - депутат от листата на коалиция Български патриоти "ВМРО, Воля, НФСБ“. Венцислав Сивов е номер 16, преференция 106 в интегралната бюлетина. 

- Г-н Сивов, на тези избори излизате в коалиция в борба за патриотичния вот във Варна. Какви хора има в листата Ви?

- Имаме честта водач на варненската ни листа да бъде най-активния български евродепутат -  Ангел Джамбазки.  И трите партии в коалицията сме излъчили хора с експертиза, опит и биографии във Варна. В листата ни има трима бивши депутати – Полина Христова от "Воля“, Иван Иванов от гражданската ни квота и Димитър Карбов от НФСБ. Има млади и успели варненци като Златина Любенова и Симеон Николов, има двама действащи общински съветници като мен и д-р Николай Евтимов. Има успешни бизнесмени, хора с активна гражданска позиция , но най-вече хора, милеещи за българщината.

В тон с тенденциите за подмладяване на листите и при нас този път има повече млади хора с хъс и енергия от предишните избори. Това, което обединява всички нас обаче е патриотизма като кауза.

- Какви са основните послания и приоритети в програмата на патротите на този вот?

- На първо място, това е защитата на българското семейство – социална,  икономическа и морална защита. Това включва повишаване на доходи, пенсии, безплатни детски градини, мерки в помощ на малкия бизнес и не на последно място, отпор срещу джендър и псевдолибералните идеологии, които заплашват семейните ценности у нас.  Сред нещата , за които се борим и то не само в рамките на кампанията, е основната ни битка - закриването на етническата партия ДПС като антибългарска и вредна за Родината ни партия. Такива подписки текат в цялата страна във Варна от няколко дни вече сме събрали няколкостотин подписа. За мое съжаление обаче, тук 80 на сто от подписалите са жени.

Затова чрез вас, призовавам всички, които се чувстват българи, да дойдат и да подкрепят нашата инициатива. Ние не искаме 143 години след Освобождението България да бъде отново завладяна през политически методи от турски интереси.

- На местно ниво какво включва програмата Ви за управление?

- Както знаете аз съм председател на постоянната комисия по транспорт в Община Варна и като такъв имам ясна визия за решаването на проблемите в тази посока.  На първо място – съдействие новата транспортна схема на Варна да бъде в максимална услуга на варненци и хората, които живеят в зоните край града, както и на бизнеса в индустриалните и промишлени зони. Моята лична задача е новите жилищни и промишлени зони да бъдат обезпечени със спирки и транспортни връзки с града, увеличаването на работното време на градския транспорт през летния сезон на поне две автобусни линии в посока крайните квартали и Аспарухово.

Работя активно за финализиране на проекта Варна да стане един от зелените градове. Вече има такава стартирана процедура от името на Община Варна по споразумение с ЕБВР.

В тази връзка в този доклад съм вкарал приоритетно развитие на крайбрежния транспорт в града. Идеята ми е да се създадат т.нар морски таксита, които да обслужват жителите на крайбрежните и индустриални зони, а защо не и на курортите край града. Говорим за маршрут Белослав, Казашко, Аспарухово, Морска гара, буните , Свети Свети Константин и Елена и Златни пясъци. Това е чист екологичен транспорт, навсякъде по света, където имат подобен воден ресурс, се прави. Всички говорят за втори мост над езерото, ние силно подкрепяме този проект и ще работим активно по него. Но въвеждането на подобен крайбрежен воден транспорт може значително да облекчи и трафика на настоящия мост.

Приоритетно за града е и развитието на яхтения туризъм, където също има много какво да се направи.

- На чии гласове ще разчитате на този вот?

- Ние с поведението си на тези избори показахме, че сме за обединение. На институциите в полза на държавата и на всички българи, за да опазим страната си. За съхранението на семейството и историята ни. Това за нас са важните неща. Ние нямаме желание да водим войни с никого и ще работим за страната с всеки, с изключение на ДПС, разбира се. Всеки, който припознае нашите принципи, е наш потенциален партньор.

- Каква е Вашата програма максимум, за колко мандата се борите във Варна?

- На предишната кампания ние бяхме с един от най-добрите резултати в страната. Сега след обединението социолозите ни дават още по-оптимистични резултати от последните дни. Смятам, че патриотите от Варна ще имат поне двама депутати, които ще защитават каузите на град и бъдещето на страната в следващия парламент.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: