Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Венцислав Сивов, ВМРО-Варна: Водни таксита могат да облекчат трафика в морската столица
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 25.03.2021Коментари (2)4630
©
Водни таксита могат да облекчат трафика в морската столица, заяви в интервю за Varna24.bg Венцислав Сивов, регионален координатор на ВМРО, председател на комисията по транспорт в ОбС Варна и четвърти в листата на партията за парламентарните избори.

"За нас е голяма чест Красимир Каракачанов, председателят на ВМРО, да бъде водач на листата от Варна. Варна е голям многомандатен избирателен район и е логично да има лидерска битка.

В нашата листа, като започнем от председателя, който е с 30-годишен стаж в законодателната и изпълнителната власт, имаме десетина общински съветници, имаме не само хора, опитни в политиката, но и експерти в различни области. На експертно ниво имаме специалисти, които се занимават с пенсионното осигуряване, хора от застрахователния, строителния бизнес, здравеопазване, експерти по аквакултурите и горите.

Имаме много млади хора, които припознават нашата организация. Имаме и протестантски пастор. Най-важното обаче е това, че моите колеги, които са кандидати за народни представители, имат различна ценностна система. Това са хора, които работят за българщината и ако се наложи биха дали живота си като Даме Груев, като Васил Левски, като Гоце Делчев и всички наши предшественици, загубили живота си под знамената на ВМРО за обединението на България.  Такива са нашите личности в листата.

Що се отнася до приоритетите ни, касаещи Варна и Черноморето, сред тях, разбира се, е туризма. Тази година той ще бъде отново в недобро здраве. Благодарение на ВМРО прокарахме доста добри промени в закона за туризма. Една от тях е намаляването на ДДС-то в сектора с 9 %. Друго предложение на Искрен Веселинов от ВМРО, е за отпускането на субсидия от 35 евро за чартър. Имаме програма, с която искаме да облекчим визите за Русия и бившите руски републики. Да има облекчени визи и за българските работници, които са там, да са улеснени при работа на нашия пазар.

Програмата ни предвижда да има ваучер за почивка не само за работещите на първа линия като полицаи и лекари, а и за всички  работещи, учащи и пенсионери. Наблягам на работещи, защото тези, които създават стойности, имат право да получават допълнителните облаги, които сега отиват за маргиналните общества и социално слабите. Техните семейства възпитават други паразити на гърба на държавата.

Що се отнася до маргиналните групи, парите за НПО-тата, които идват от ЕС, отиват до една група хора. Не може да си създаваш катуни където поискаш и това да остава безнаказано. Българите се чувстват грубо казано прецакани, не може тези хора да живеят на наш гръб. Не може една работеща майка да получава по-малко пари от една неработеща майка. Тези хора нямат финансова култура, нито здравословна такава. Раждат по много деца и създават общество от паразити, после същите тези паразити ходят да обират бурканите на възрастните хора по малките населени места", коментира Венцислав Сивов.

Той припомни, че по настояване на ВМРО полицията насочи внимание към сигурността в малките населени места.

"През последната година и половина като общински съветник работих в тясно взаимодействие с транспортния бранш, като започнем от таксиметровите превозвачи и стигнем до представителите на водния транспорт и в частност морския транспорт. Имаме подкрепа от бранша. Нашите народни представители и общински съветници работиха усърдно по темата транспорт.

Варна не може да няма воден транспорт. Може между общините да се обособи линия, която да обслужва пътниците по вода като започнем от Белослав до курорта Златни пясъци. През зимния сезон може тази линия да е от Белослав до Морска гара или до Св. Св. Константин и Елена. Имаме нужда от морски таксита. Ако не ни стигнат силите за изграждането на втори Аспарухов мост, този морски транспорт би облекчил трафика и би бил една добра туристическа атракция. Във всички държави, където има езера и канали, има такъв транспорт. Проучили сме, има корабчета с по 40 места и цената на билета може да е конкурентна на пътуването в градския транспорт. При всяко произшествие моста се задръства, а това би било добра алтернатива.

Силно се надявам да продължим политиката, която водихме през последните 4 години. Премахнахме фигурата на вечния длъжник. Увеличихме минималната пенсия на 300 лева. Увеличихме минималната и средна работна заплата. Увеличихме с близо 40 % заплатата на военнослужещите. Ще работим в тази посока за увеличаване доходността на всеки българин. Вярвам, че ще можем да увеличим и средната пенсия на 700 лв.

На тема сигурност, целта ни е да защитим всеки български гражданин.Темата със самолетите е много обширна, но важното е, че през последните 1400 години България съществува благодарение на две неща -  на вярата, която крепи всеки един българин и на военния боен дух и българската армия. По тази причина България стои достойно на картата на света и до ден днешен. Затова смятам, че трябва да браним нашите сигурност и интереси не само на Балканите, но и в целия свят", допълни Венцислав Сивов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.03.2021 г.
0
 
 
Хубави хора, но тъпо предложение. Водни таксита от Младост и Кайсиева градина???
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: