Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вежди Рашидов: Поправяме една несправедливост за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 16.05.2016Коментари (0)3203
© Varna24.bg
Поправяме една несправедливост, това каза министър Рашидов, който посети Театрално-музикален продуцентски център - Варна. Думите той употреби относно информацията, че ще се отпуснат повече средства на Операта и Театъра във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Финансите за Операта ще скочат от 5 на 6 лв. субсидия за билет, а за театъра от 1,80 лв. на 2,50 лв. На срещата стана ясно, че финансирането на двете културни институции ще се раздели. Във финансовата методика за държавно субсидиране от миналата година досега не бе отчитан фактът, че Театрално-музикален продуцентски център Варна не е обикновен театър, а една голяма организационна структура, която обединява няколко сценични изкуства - оперен театър, драматичен театър, оркестър и балет и в този смисъл се нуждае от адекватно финансиране. 

"Досега това беше несправедливо за Варна, сега ги изравняваме толкова, колкото получават и другите културни обекти в страната", каза министърът на културата.

В Центъра той бе посрещнат от директорката Даниела Димова, артистичните директори на Държавна опера Варна, маестро Борислав Иванов и на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Веселина Михалкова, представители на творческите звена, профсъюзите и администрацията. Това е второто му посещение след инспекцията през 2012 г. на реконструкцията и модернизацията на Основна сцена, извършени по Оперативна програма "Регионално развитие" на Европейския съюз.

Министър Рашидов одобри състоянието и поддържането на Варненския театър след ремонта и подчерта, че въпреки финансовите затруднения, министерството продължава да заделя средства за обновяване на културни институти, както това предстои да се случи и за НУИ "Добри Христов" във Варна. 

"Аз винаги ще бъда открит за проблемите на българските артисти", изтъкна високият гост, като се спря върху най-важните постижения на министерството през последните години. 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: