Входът на Морската градина откъм ул. "М. Колони" вече е с нов облик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:36 / 27.01.2015
2471
Входът на Морската градина откъм ул. "Михаил Колони" вече има нов облик. Площадчето пред чешмичката до Аквариума беше безвъзмездно ремонтирано от "Трафик Холдинг". Идеята за възстановяването на едно от емблематичните за града места се роди още през месец август, когато от неправителствената организация "Наш свят" алармираха за плачевното състояние на паважа. Експерти на фирмата незабавно откликнаха на призива на сдружението за спешен ремонт и направиха незабавен оглед и оценка на обекта.

"Действително, там зееха огромни дупки, които спъваха пешеходците, затрудняваха преминаването на детски колички, на велосипеди и дори на туристическото влакче. Ремонтът обаче не можеше да започне без необходимите разрешителни документи от Община Варна. Това е и единствената причина за забавянето на изпълнението.
В рамките на изминалата работна седмица положихме усилия да възстановим автентичния вид на декоративните кръгове. Тъй като червените гранитни павета вече не се произвеждат, се наложи почти изцяло да бъдат пренаредени. Местата, където дупките са били набързо заляти с бетон, бяха обработени и запълнени с нови бетонни блокчета. Възстановена е и статуята на момиченцето над чешмичката, която през годините претърпя множество трансфромации. Така компанията спази своето обещание към варненци - да ремонтира за собствена сметка едно от любимите места за разходка", съобщават от фирмата-изпълнител.

Чрез ДЗЗД "Зебра Трафик" компанията участва в реализацията на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на Варна".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).