ВиК Варна спира обхода на инкасаторите по домовете, съобщаваме за ползваната вода по телефона

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
18:10 / 10.03.2020
16621
"Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД въвежда редица ограничителни мерки с цел намаляване на риска от разпространение на  COVID–19 на територията на община Варна. Със заповед на управителя на дружеството временно се променя част от дейността на "Водоснабдяване и канализация – Варна" ООД, свързана основно с работата с граждани.

За да се гарантира безопасността на служителите на водоснабдителното дружество, както и тази на абонатите на "ВиК – Варна“ ООД до второ нареждане се преустановява обходът на инкасатори по домовете за визуално отчитане на водомерите в режим на етажна собственост. Потребеното количество вода ще се определя по реда на чл.35, ал.2 от Наредба №4 - на база средно месечна консумация от предходен период.

Потребителите на услугата, предоставяна от дружеството, ще трябва да подават данните от водомерите си по предварително утвърдения график и дата на отчета от инкасаторите, съгласно определените  възможности по чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги от ВиК-оператора /ОУ/. Текстовете регламентират начина на отчитане, вкл. и самоотчета на индивидуалните водомери. Според наредбата, гражданите сами могат да подават информация за потребената от тях вода по няколко начина – по телефона, чрез сайта на дружеството, чрез Viber и други мобилни приложения, както и чрез SMS.

Отново до второ нареждане се преустановява приемът на граждани в сградите на дружеството, които по график са предвидени всеки петък от 8.30 до 12.00 ч. Няма да се осъществява и приемният ден на управителя на "Водоснабдяване и канализация – Варна" ООД, който се провежа всеки вторник от 15.30 часа.

Временно няма да се събират и съвместни комисии за установяване на причините от констатирани разлики между показанията на общ водомер и сбора от показанията на индивидуалните водомери по реда на чл.32 от Наредба № 4.

Ограничителните мерки, въведени със заповед на управителя на "Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, ще са в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса на национално ниво.

 

 

 

 

 


Виж коментарите (7)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).