ВиК наложи нечовешки сух режим на живеещи в "Изгрев“! Потърпевш: Изнудвани сме системно от ВиК-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
10:00 / 04.05.2018
11011
В напълно абсурдна ситуация се намират жители на варненския квартал "Изгрев“, живеещи по ул. "Орхидея“, след като ВиК-Варна затегна кранчето заради неплатена сметка от 36 000 лв. и чешмите на хората са сухи вече осми ден, споделиха за Varna24.bg потърпевши.

Проблемът идва от това, че всички обитатели на улицата са на общ водомер, след като преди години хората със собствени средства изградили водопровод и се включили към системата на ВиК. В частните дворове има водомери, които обаче никой не отчита и се вземат показанията на общия водомер. Така за около 6 месеца се е натрупала крупната сметка от 36 000 лв., която водното дружество във Варна очаква да бъде платена. Много от живеещите в района обаче искат да платят само за водата, която реално са консумирали, а не да поемат и сметките на съседите.

Засегнати от безводието са не само обитателите на улицата, но и частно училище и детска градина, които се намират в района.

"8-ми ден започва от наложения ни от ВиК-Варна сух нечовешки режим. Поставени сме в положение, че сме изнудвани системно от ВиК-Варна, в положение в което аз искам да си платя водата както винаги стриктно съм плащал, но от ВиК не ми предоставят възможност, а искат да се плати отчетената вода на общия водомер. Има хора без кладенци, които шест месеца поливат градина, а отчитат 8 кубика вода...Как става това  и защо останалите да плащат и техните сметки?

От водното дружество ни казват - съберете се кооперацията и решете проблема, а тази кооперация отдавна не съществува и не функционира, няма председател, няма касиер...От повече от 10 години като няма събрание има ли кооперация ?

Да описвам ли шока в лицето на майка ми когато вдига телефона и отсреща и казват - платете 27 000 иначе ще ви спрем водата? Първо бяха 8 000, после станаха 16 000, 27 000, а вече сумата е 36 000 лв. 

Майка ми не е председател на тази кооперация, създадена преди десет години от 23 абонати, изградили с техни средства водопровод!

В годините към този водопровод са се включили много нови жилищни кооперации и други домакинства и така абонатите нарастват над 200, всички на общ водомер. Има пететажна кооперация на обща партида, това не е ли абсурд?

Как се отчитат 200 абоната на 1 водомер? Трябва някой доброволец да тръгне по дворовете на хората, където пазят зли кучета, за да отчита всеки частен водомер, няма кой да стори това, това е работа на водното дружество", коментира един от засегнатите, живеещ на ул. "Орхидея“.

Стана ясно, че в момента единствено хората, които имат кладенци в дворовете си, има някаква вода, която обаче не е годна за пиене.

През годините ВиК-Варна не е предприело действия да заплати на хората изградения водопровод и сложи ред в отчитането на водата.

Жителите на "Изгрев“ не веднъж протестираха заради липсата на канализация и нормална инфраструктура.  

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).