Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Виенската музикална традиция на 31 януари в продукцията "Варненско лято за деца"
Автор: Пламена Николова 10:20 / 27.01.2021Коментари (0)2121
©
Красиво начало на годината за най-младата публика на морския град дава съпътстващата програма на Международния музикален фестивал "Варненско лято“, която се реализира в партньорство с Националното училище по изкуствата "Добри Христов“ - Варна. На 31 януари от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център маестро Страцимир Павлов и Румяна Пeтрова – популярна сред малчуганите като Госпожа Виола - директорът на НУИ "Добри Христов“, ще разкажат поредната музикална приказка. С много въодушевление и с желание за изява и споделена радост учениците артисти подготвят програма, вдъхновена от Виенската музикална традиция.

"В този музикален театър запознаваме децата с ключови произведения от творчеството на тримата виенски класици Хайдн, Моцарт и Бетовен – споделя Румяна Петрова. – Мой събеседник на сцената ще бъде първокласничката Изабела Павлова, която ще ни помогне да се доближим до езика на най-малките. Нашите концерти са интерактивни, затова провокираме децата от публиката да задават въпроси и да търсят паралели в съвременната култура. Забавният, непосреден подход в общуването с публиката приобщава малчуганите с усмивка към света на голямото изкуство.“

Ще прозвучат фрагменти от Симфония №101 "Часовникът“ на Йозеф Хайдн. Приносът на Волфганг Амадеус Моцарт към Виенската школа ще бъде илюстриран със Сонатина в до-мажор, първа част, ария на Церлина от операта "Дон Жуан“, Увертюра към операта "Сватбата на Фигаро“ и емблематичната моцартова трорба "Аве верум корпус“.

Огромната фигура на Лудвиг ван Бетовен ще придобие ясни очертания за малките почитатели на музиката със знакови негови произведения - "Ода на радостта“, "На Елиза“ – със солист Бояна Бъчварова и "Контраданси“.

Ще чуем и фрагменти от симфоничната поема "Тъй рече Заратустра“ на Рихард Щраус. Прочутият Унгарски танц №5 ще въведе малките в творчеството на Йоханес Брамс, а в красотата на танца ще ги увлекат най-популярните творби на Бащата на валса Йохан Щраус "На хубавия син Дунав“ и "Трич-трач полка“. Финалът ще дойде с енергичния "Радецки марш“, в който със сигурност ще се включи и публиката.

Събитието е безплатно за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лв.

Бъдете на 31 януари от 11:00 в  Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, за да станете част от повдигащото духа преживяване "Варненско лято за деца“!

http://www.varnasummerfest.org/



Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: