Виктор Бузев: Три нови кръстовища на две нива ще облекчат трафика във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 20.02.2020
4015
В новия бюджет са заложени средства за проектиране на три кръстовища на 2 нива във Варна. Целта е да се избегнат светофарите и да повиши пропускливостта на основните пътни артерии. 

Това съобщи в сутрешния блок на тв "Черно море“ с водещ Иван Барбов главният архитект на Варна Виктор Бузев. Става дума за кръстовищата на булевардите "Христо Смирненски“ и "Цар Освободител“, "В.Левски“ и "Осми Приморски полк“ и "Вл.Варненчик“ и "Република“ до "Елпром“. 

Много надежди за облекчаване на трафика се възлагат на новото кръгово под "Максуда“. Истината обаче е, че все още нямаме културата да ползваме новите кръгови кръстовища. Такива има по целия свят, с времето ще свикнем, каза още Бузев.

Според него с изграждането на мегабулеварда "В.Левски“ интензитетът по основните пътни артерии като бул. "Вл.Варненчик“, "Цар Освободител“ и "Сливница“ е намалял. 

Той поясни, че в бъдеще Варна ще се развива на юг. Това предвижда и приетият през 2012 г. Общ устройствен план. Затова и инфраструктурата в район "Аспарухово" постоянно се подобрява. 

През т.г. се очаква да се започне работа и по втората морска градина на Варна – Аспаруховия парк. Зелената система ще се разширява и с облагородяването на крайградските паркове "Джанавара“ и тези при с. Константиново и с. Звездица. Ако тя е в баланс със застрояването усещането за презастрояване ще затихне, смята главният архитект. 

Лично аз смятам, че Варна е изключително зелен град и това мнение споделят и много мои чуждестранни колеги, добави той. 

След година - година и половина старата сграда на Софийска банка на ул. "Преслав“24 ще блесне. Благодаря на моите съграждани, които разбраха какво е да си собственик на паметник на културата, каза още главният архитект.

В момента се укрепва фасадата на въпросната сграда, предстои прочистване на компрометираните вътрешни  между етажни конструкции, изграждане на платформа за реставратори на покрива. 

Целта е успешно възстановяване на фасадата и на скулптурните композиции. Реставрации на обекти, паметници на културата, вървят и на още няколко места в града. 

Що се отнася до недобросъвестните собственици, след изготвянето на проект общината ще тегли кредит за ипотекиране на имотите им, които ще станат общинска собственост, обясни Виктор Бузев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).