Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Виктор Бузев: Три нови кръстовища на две нива ще облекчат трафика във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:05 / 20.02.2020Коментари (0)3936
© Varna24.bg
В новия бюджет са заложени средства за проектиране на три кръстовища на 2 нива във Варна. Целта е да се избегнат светофарите и да повиши пропускливостта на основните пътни артерии. 

Това съобщи в сутрешния блок на тв "Черно море“ с водещ Иван Барбов главният архитект на Варна Виктор Бузев. Става дума за кръстовищата на булевардите "Христо Смирненски“ и "Цар Освободител“, "В.Левски“ и "Осми Приморски полк“ и "Вл.Варненчик“ и "Република“ до "Елпром“. 

Много надежди за облекчаване на трафика се възлагат на новото кръгово под "Максуда“. Истината обаче е, че все още нямаме културата да ползваме новите кръгови кръстовища. Такива има по целия свят, с времето ще свикнем, каза още Бузев.

Според него с изграждането на мегабулеварда "В.Левски“ интензитетът по основните пътни артерии като бул. "Вл.Варненчик“, "Цар Освободител“ и "Сливница“ е намалял. 

Той поясни, че в бъдеще Варна ще се развива на юг. Това предвижда и приетият през 2012 г. Общ устройствен план. Затова и инфраструктурата в район "Аспарухово" постоянно се подобрява. 

През т.г. се очаква да се започне работа и по втората морска градина на Варна – Аспаруховия парк. Зелената система ще се разширява и с облагородяването на крайградските паркове "Джанавара“ и тези при с. Константиново и с. Звездица. Ако тя е в баланс със застрояването усещането за презастрояване ще затихне, смята главният архитект. 

Лично аз смятам, че Варна е изключително зелен град и това мнение споделят и много мои чуждестранни колеги, добави той. 

След година - година и половина старата сграда на Софийска банка на ул. "Преслав“24 ще блесне. Благодаря на моите съграждани, които разбраха какво е да си собственик на паметник на културата, каза още главният архитект.

В момента се укрепва фасадата на въпросната сграда, предстои прочистване на компрометираните вътрешни  между етажни конструкции, изграждане на платформа за реставратори на покрива. 

Целта е успешно възстановяване на фасадата и на скулптурните композиции. Реставрации на обекти, паметници на културата, вървят и на още няколко места в града. 

Що се отнася до недобросъвестните собственици, след изготвянето на проект общината ще тегли кредит за ипотекиране на имотите им, които ще станат общинска собственост, обясни Виктор Бузев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: