Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте как се подготвят варненските младежи за абитуриентските балове
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 19.05.2015Коментари (0)2322
©
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Абитуриентските балове са след броени дни. Тоалетите са готови. Остава да бъдат показани. На всички, нали това е целта! Дванадесетокласничка от VII СОУ "Найден Геров" разказва, че роклята й струва 200 лева. Намерила я в магазин през пролетта, защото, колкото и да искала, през зимата нямало никакъв избор и зареждане. Тази година на мода били дългите разкроени бални рокли с цепка по избор. Цветовете - ръждиво-керемидено, матово зелено, сиво, изобщо - убити тонове. Само един розов нюанс е за предпочитане тази година, и то не кораловият, а този на ягодов сладолед. Най-модерни били ластичните рокли от две части - бюстие и пола - съединени по избор, но само частично. Целта е да има разголен участък малко над талията, а ако се виждат плочки на корема - още по-добре. Късите рокли почти не са за предпочитане, освен ако са по-обемни и до коляното или по тялото и съпроводени с воал. Дантелата върху основа от плат също е сред любимите материи през 2015 г. Независимо дали цветът й е като на самата рокля, или по-различен. Важното е да не е прозрачна дантела. Гащеризоните от средно 50 лева от Румъния се оказаха хит както за изпращанията, така и за дискотеката късно през нощта след бала. За там непременно се носят допълнителни обувки и удобни дрехи - къса рокля и дори дънки. Официалната част си остава за ресторанта и снимките. Така освен средно 200 лева за рокля се дават около 30-50 лева за чанта плик или портмоне. Тя събира малко неща - телефон, цигари, пари и лична карта. Носи се в ръка или се закача през рамо, тъй като е снабдена с тънка верижка - синджир. Отделно за обувки се дават не по-малко от 100 лева. Те трябва да са много високи, с тънък ток и остър връх. В краен случай може и с цяла платформа за удобство, но пак да е тънка и елегантна.

Цветя в косите са новият хит

Прическата - с венец от цветя. Изкуствени, малки или големи, но цветя, напомнящи за селския мегдан. Това е най-новата приумица, за да има разнообразие в модния свят през 2015-а. Косата - дълга със средни къдрици или прибрана на кок. Ако е къса - топирана обемно и загладена с лак и бретон на една страна. Ноктите - задължително на ноктопластика, за да са дълги и остри в цвета на роклята. Бижутата - за предпочитане са сребро и бяло злато. Тук-там с камъни, тъй като по роклята украсата е само от дантела или изобщо липсва.

За да влязат в тоалетите си, почти всички момичета се подлагали на диетата на Ваня Червенкова, която може да се окаже опасна и фатална за мнозина.

При момчетата нещата се оказват много по-прости - цветна риза, без вратовръзка, и едноцветен костюм - ако ризата е ярка, значи черен или тъмносин комплект от сако и панталон, ако е черна или друг тъмен цвят, може костюмът да е сив или син. Панталоните непременно да са тесни, особено към прасците. Обувките - с леко издължен връх.
Остава колата под наем - луксозна и тузарска - средно 300 лева с личен шофьор. Може да си я разделите няколко човека. И това е.

Какво правят обаче затруднените финансово хора

И след като всички са се изръсили с по минимум хилядарка за празничната нощ в курортните комплекси с чалга, рап или хаус музика, за ремонт в дома за пред гостите, както и за подарък на учителката, която също е накупила марково уиски и почерпка, остава въпросът какво правят тези, които нямат достатъчно пари за цялата тази офанзива.

"Абитуриентската вечер е абсолютен кич. Дават се толкова много пари за една вечер, а има деца, които нямат какво да ядат, семействата им бедстват. Никъде по света няма вече такова нещо. В чужбина класът отива на екскурзия в Европа и дава пари за благотворителност на бедните, ако има излишни такива. Абитуриентските балове навсякъде отшумяват, както и сватбите в традиционния им показен вид. Всичко това е една показност, а много хора бедстват заради световната политика. Може би икономическите кризи идват, за да ни научат да не пилеем парите си за кичозни спомени, а да бъдем истински пълноценни както за себе си, така и за другите. Защото ние, хората, сами си определяме какво трябва или не да правим. И започваме да вярваме в това. И да го следваме. Никой не определя правилата ни, освен нас", възмущава се варненка.

"В България също има вече различна практика. Някои ученици се уговарят и даряват средствата на бедни хора. Обличат се спортно и се почерпват на заведение по случай завършването", коментира варненска абитуриентка. Тя самата споделя, че в нейния клас имат социално слабо момиче, на което всеки е дал по нещо - един рокля, друг ще й направи прическата. Така се решават нещата, когато хората са затруднени, но дали всички си го признават, или от срам задлъжняват още повече за една-единствена вечер, след която предстоят още много много важни моменти в живота. А за тях също трябват средства.

Източник: "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 156
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
27.05.2023 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: