Вижте как се подготвят варненските младежи за абитуриентските балове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 19.05.2015
2352
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Абитуриентските балове са след броени дни. Тоалетите са готови. Остава да бъдат показани. На всички, нали това е целта! Дванадесетокласничка от VII СОУ "Найден Геров" разказва, че роклята й струва 200 лева. Намерила я в магазин през пролетта, защото, колкото и да искала, през зимата нямало никакъв избор и зареждане. Тази година на мода били дългите разкроени бални рокли с цепка по избор. Цветовете - ръждиво-керемидено, матово зелено, сиво, изобщо - убити тонове. Само един розов нюанс е за предпочитане тази година, и то не кораловият, а този на ягодов сладолед. Най-модерни били ластичните рокли от две части - бюстие и пола - съединени по избор, но само частично. Целта е да има разголен участък малко над талията, а ако се виждат плочки на корема - още по-добре. Късите рокли почти не са за предпочитане, освен ако са по-обемни и до коляното или по тялото и съпроводени с воал. Дантелата върху основа от плат също е сред любимите материи през 2015 г. Независимо дали цветът й е като на самата рокля, или по-различен. Важното е да не е прозрачна дантела. Гащеризоните от средно 50 лева от Румъния се оказаха хит както за изпращанията, така и за дискотеката късно през нощта след бала. За там непременно се носят допълнителни обувки и удобни дрехи - къса рокля и дори дънки. Официалната част си остава за ресторанта и снимките. Така освен средно 200 лева за рокля се дават около 30-50 лева за чанта плик или портмоне. Тя събира малко неща - телефон, цигари, пари и лична карта. Носи се в ръка или се закача през рамо, тъй като е снабдена с тънка верижка - синджир. Отделно за обувки се дават не по-малко от 100 лева. Те трябва да са много високи, с тънък ток и остър връх. В краен случай може и с цяла платформа за удобство, но пак да е тънка и елегантна.

Цветя в косите са новият хит

Прическата - с венец от цветя. Изкуствени, малки или големи, но цветя, напомнящи за селския мегдан. Това е най-новата приумица, за да има разнообразие в модния свят през 2015-а. Косата - дълга със средни къдрици или прибрана на кок. Ако е къса - топирана обемно и загладена с лак и бретон на една страна. Ноктите - задължително на ноктопластика, за да са дълги и остри в цвета на роклята. Бижутата - за предпочитане са сребро и бяло злато. Тук-там с камъни, тъй като по роклята украсата е само от дантела или изобщо липсва.

За да влязат в тоалетите си, почти всички момичета се подлагали на диетата на Ваня Червенкова, която може да се окаже опасна и фатална за мнозина.

При момчетата нещата се оказват много по-прости - цветна риза, без вратовръзка, и едноцветен костюм - ако ризата е ярка, значи черен или тъмносин комплект от сако и панталон, ако е черна или друг тъмен цвят, може костюмът да е сив или син. Панталоните непременно да са тесни, особено към прасците. Обувките - с леко издължен връх.
Остава колата под наем - луксозна и тузарска - средно 300 лева с личен шофьор. Може да си я разделите няколко човека. И това е.

Какво правят обаче затруднените финансово хора

И след като всички са се изръсили с по минимум хилядарка за празничната нощ в курортните комплекси с чалга, рап или хаус музика, за ремонт в дома за пред гостите, както и за подарък на учителката, която също е накупила марково уиски и почерпка, остава въпросът какво правят тези, които нямат достатъчно пари за цялата тази офанзива.

"Абитуриентската вечер е абсолютен кич. Дават се толкова много пари за една вечер, а има деца, които нямат какво да ядат, семействата им бедстват. Никъде по света няма вече такова нещо. В чужбина класът отива на екскурзия в Европа и дава пари за благотворителност на бедните, ако има излишни такива. Абитуриентските балове навсякъде отшумяват, както и сватбите в традиционния им показен вид. Всичко това е една показност, а много хора бедстват заради световната политика. Може би икономическите кризи идват, за да ни научат да не пилеем парите си за кичозни спомени, а да бъдем истински пълноценни както за себе си, така и за другите. Защото ние, хората, сами си определяме какво трябва или не да правим. И започваме да вярваме в това. И да го следваме. Никой не определя правилата ни, освен нас", възмущава се варненка.

"В България също има вече различна практика. Някои ученици се уговарят и даряват средствата на бедни хора. Обличат се спортно и се почерпват на заведение по случай завършването", коментира варненска абитуриентка. Тя самата споделя, че в нейния клас имат социално слабо момиче, на което всеки е дал по нещо - един рокля, друг ще й направи прическата. Така се решават нещата, когато хората са затруднени, но дали всички си го признават, или от срам задлъжняват още повече за една-единствена вечер, след която предстоят още много много важни моменти в живота. А за тях също трябват средства.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).