Вижте как върви строителството на магистралите в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:19 / 20.05.2023
5688
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков бе във Варна и разясни как върви строителството на магистралите у нас.

Той очаква, че в скоро време ще бъдат решени проблемите по първи, втори и трети Лот на аутобан "Хемус". Те идват от това, че е платена 35 процента от сумата, но фирмите искат индексация на средствата.

За лотове 4, 5 и 6 проблемите идват от това, че има незаконно строителство. При лотове 5 и 6 то ще трябва да бъде премахнато, стана ясно от думите на министър Шишков.

Ще бъде направена и промяна в плановете, така че магистралата преди Велико Търново (по посока Варна), да не бъде с намален габарит, а с напълно нормална широчина, каза той.

При лотове 7 и 8 от "Хемус" Агенция "Пътна инфраструктура" е взела решение те да бъдат разделени на по три мини лота, всяка. Проблемът там идва от това, че съществува ловно стопанство, обитавано от рядък вид елени, и през него не може да премине магистралата. Ще се направи нов ОВОС на трасето, обясни арх. Шишков.

При Лот 9 към момента има само изработен Подробен устройствен план.

ОВОС се изработва и за автомагистрала "Черно море". Там ще се търси най-правилното трасе, стана ясно още от думите на МРРБ-шефът.

Той бе днес във Варна за работна среща с областния управител Марио Смърков и кмета на Общината Иван Портних.

С кмета водим кореспонденция за бараките на Златни пясъци, каза министъра на МРРБ. Проблемът там е, че според Портних много от тях са незаконни, но РДНСК, която е под шапката на МРРБ, не ги премахва.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).