Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте как вървят ремонтите в "Аспарухово"! Общината: Всичко е по график и е съгласувано с КАТ
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 17.12.2018Коментари (1)3698
©
Ремонтите в район "Аспарухово“ по проект "Реконструкция на уличната мрежа по трасето на бул. "Народни будители“- в участъка от ул. "Мара Тасева“ до ул. "Нирвана“, и от ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. "Мара Тасева“, в това чисто трасето на обръщача на МГТ по ул. "Св. Св. Кирил и Методий“, се движат по график. Във връзка с временната и постоянна организация на движение инвестиционният проект е съгласуван с КАТ, съобщават от Общината.

В рамките на обекта е предвидена реконструкция на цялото трасе – от входа на кв "Аспарухово“ до обръщача на МГТ по ул. "Св. Св. Кирил и Методий“. До момента са изпълнени укрепителни мероприятия по ската в началото на пътния участък, където е изградена стоманобетонна стена. От км 0+060 до км 0+180 е изградена бетонова основа и стоманен парапет.

В южния участък на бул. "Народни будители“ е приключила реконструкцията на ВиК мрежата, която е подменена по цялото трасе, включително сградните водопроводни отклонения. Приключено е преместването на уличния водопровод  на местата, където се строят пешеходни подлези. Изградени са нова дъждовна канализация, нови ревизионни шахти, поставени са самонивелиращи се капаци. Изпълнено е технологичното фрезоване на пътната настилка, поставени са нови бордюри.

В участъка е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, извършено е фрезоване, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. "Народни будители“.

В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза – на сп. "Калин“ и до Морската гимназия "Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Вече са изградени  телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.

До края на седмицата подлезът на сп. "Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Ремонтните дейности следва да бъдат приключени през пролетта на 2019 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2018 г.
0
 
 
Ама става въпрос само в едната посока ли ще завърши ремонта
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: