Вижте кой ще получи награда "Варна" в сферата на науката и образованието!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:01 / 13.08.2020
1868
На днешното заседание общинските съветници одобриха и номинациите за награда "Варна" в сферата на науката и образованието:

Носителите на награда "Варна“ в областта на науката и висшето образование са:

Колективната награда в раздел "Хуманитарни науки“ отива при научен колектив с ръководител капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, в партньорство с международен колектив с координатор SOLENT UNIVERSITY, гр. Саутхемптън, Великобритания – за научния труд "Образователен проект по програма Еразъм +, трансфер на иновации“.

Носител на индивидуалната награда в раздел "Природни науки“ е проф. д-р Радослав Радев за цялостния му принос в научно-изследователската, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването.

Екипът по донорство и трансплантации към УМБАЛ "Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов получава колективната награда в този раздел. Признанието за екипа е заради изключителните му заслуги в развитието на донорството и трансплантациите и постигане на водеща позиция по реализирани донорски ситуации в България.

В раздел "Обществени науки“ индивидуалният приз е за проф. д.ю.н. Йонко Кунчев за създаване на учебен модул "Криминалистика“ и единствената в страната комплексна магистърска програма по "Съдебна експертиза“, както и за издадената му книга "Обща теория на криминалистиката“.

Сред отличените е и научен колектив с ръководители доц. д-р Красимир Недялков и Владимир Бронфенбренер . За проекта си "Черноморска академия за сигурност“ екипът получава колективната награда в раздел "Обществени науки“.

Призът в раздел "Технически науки“ е за научен колектив с ръководители доц. д-р Галина Момчева и доц. д-р Стоян Павлов . Те получават признанието за съвместния проект на ВСУ "Черноризец Храбър“ и Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ за създаване и развитие на научно-изследователска междууниверситетска екосистема по анализ на биомедицински изображения BioMed Varna.

Носители на награда "Варна“ 2020 г. в системата на предучилищното и училищното образование:

Калоян Васев – ученик от ХI "з“ клас в Първа езикова гимназия, и Александрина Петрова – ученичка от Х клас в Националното училище по изкуствата "Добри Христов“, специалност "Поп и джaз пеене“, са носители на награда "Варна“ в раздел "Ученик на годината", съответно в областта на общообразователната и на професионалната подготовка. И двамата са лауреати от различни конкурси и състезания.

В раздел "Учител на годината" в областта на предучилищното образование призьор е Екатерина Спасова – старши учител в ДГ с яслена група № 39 "Приказка“. Тя има лична заслуга и принос за отличаване с престижния знак "еTwining училище за 2019 г.“ на детската градина – единствената в община Варна образователна институция,  отличена с този знак.

Тази година в категориите "Учител на годината" в областта на: обслужващите звена, основното и средното образование и професионалната подготовка, нямаше номинации.

В раздел "Колектив на годината" в областта на предучилищното образование“ награда "Варна“ отива при Детска градина № 26 "Изворче“. В трудната и сложна обстановка на извънредно положение детската градина стартира своя проект "Детска градина в облака“.

ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ е носител на приза в раздел "Колектив на годината" в областта на основното училищно образование и обслужващите звена“. Атестат за професионализма на педагогическия екип са отличните постижения на учениците, демонстрирани на националните външни оценявания, на многобройните общински, областни, национални изяви в областта на науката, изкуствата и спорта.

Награда "Варна“ в раздел "Колектив на годината" в областта на средното училищно образование и обслужващите звена“ е за Първа езикова гимназия – знаково училище за Варна. За своите 55 години то се е утвърдило като водеща профилирана гимназия в България, благодарение на труда на поколения компетентни педагози.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).