Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте кои студенти награди Община Варна в навечерието на 8-ми декември
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 06.12.2016Коментари (0)2157
Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения, класирани на І, ІІ и ІІІ-то място в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси и състезания и с отлични постижения в научни форуми. Отличия получиха и победителите в общинската инициатива - конкурс "Най-добра дипломна работа". На официална церемония в Община Варна присъстваха проф. Стефан Вачков, председател на УС на Териториална организация на Научно-техническите съюзи - Варна, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Славчо Славов, председател на ресорната комисия в ОбС, представители на университетите и гости.

"Стана традиция в навечерието на 8-ми декември да награждаваме най-изявените студенти през годината, постигнали значими резултати на национални и международни форуми. Поздравявам Ви за усилията и знанията, благодарение на които печелите награди, доказвате себе си, защитавате престижа на университетите и имиджа на Варна като привлекателен академичен център! Поздравявам и Вашите преподаватели, които провокират интереса Ви към различни науки. Вярвам, че благодарение на Вас, младите красиви умове на Варна, спечелихме номинацията ЕМС, и знам, че заедно ще успеем да защитим достойно тази титла! Честит празник и весел 8-ми декември в аванс!", обърна се към младите хора кметът. Поздравления към наградените отправиха Тодор Балабанов и проф. Стефан Вачков.

Тази година наградените студенти са:

В област "Социални, стопански и правни науки" - Антонио Хаджиколев - студент 5 курс, специалност "Информатика" в Икономическия университет

В област "Природни науки, математика и информатика" - Георги Спасов, студент 3 курс, специалност "Информатика и компютърни науки", във ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Технически науки" - Денислав Трифонов, студент 3 курс, специалност "Електроника", в Техническия университет

В област "Педагогически науки" Александър Иванов, студент 2 курс, специалност "Психология" от ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Хуманитарни науки" - Станислава Желязкова, студентка 3 курс, специалност "Международен бизнес и управление" от Висше училище по мениджмънт

В област "Здравеопазване и спорт" - Георги Стоянов - студент 6 курс, специалност "Медицина" в МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов"

В област "Изкуства" - Кристина Христова - студентка 3 курс, специалност "Хореография - Съвременен танцов театър" във ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Сигурност и отбрана" - Илияна Кирилова - курсантка 4 курс, специалност "Корабни машини и механизми за Военноморските сили" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Победителите в общинската инициатива - конкурс "Най-добра дипломна работа", реализирана съвместно с Териториална организация на Научно-техническите съюзи във Варна. Общо 33 разработки бяха представени и оценени.

В раздел "Технически науки" на първо място е: инж. Александър Попвеличков, катедра "Електротехника и електротехнологии", Технически университет - Варна, за дипломна работа на тема: "Проектиране и изследване на модулно фотоволтаично зарядно устройство за акумулаторни батерии".

Второ място е за инж. Станислав Велинов, катедра "Топлотехника" /ТУ/, за дипломна работа на тема: "Изследване на процеса на кондензация на водни и киселинни пари при охлаждането на изгорели газове в кожухотръбен топлообменник".

Трети е класиран инж. Цветослав Георгиев, от катедра "Автоматизация на производството", /ТУ/ за дипломна работа на тема: "Разработване на информационна система за диспечерско управление на лентови транспортьори в "Мини Марица Изток" ЕАД.

В раздел " Икономически науки": първо място - Галина Георгиева, катедра "Икономика и управление на строителството", Икономически университет - Варна за дипломна работа на тема: "Стратегия за развитие на Община Варна. Алтернативи за реализация на общински план за развитие".

Второ място: Мария Рускова, катедра "Икономика и управление на строителството" /ИУ/ за дипломна работа на тема: "Развитие на оценяването на недвижими имоти в България".

Трето място: Владимира Недялкова, катедра "Маркетинг" /ИУ/, за дипломна работа "Стратегия за дигитални маркетингови комуникации на център за "Иновации и развитие" при Икономически университет - Варна".

В раздел "Хуманитарни науки бяха наградени: първо място Марина Йорданова, катедра "Икономика и управление на здравеопазването", Медицински университет - Варна, с дипломна работа на тема: "Възможности за подобряване на достъпа до лекарства на пациенти с редки болести на територията на Република България".

Второ място - Максим Жеков, катедра "Индустриален дизайн" /Технически университет/ за дипломна работа на тема: "Дизайн на графична визия за културно събитие".

Трето място - Галя Георгиева, катедра "Социални науки", /ТУ/ за дипломна работа "Отношението към възрастните хора в България по модела на Хеерт Хофстеде".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: