Вижте кои студенти награди Община Варна в навечерието на 8-ми декември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:36 / 06.12.2016
2197
Кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов връчиха годишните поименни награди за студенти от варненските висши учебни заведения, класирани на І, ІІ и ІІІ-то място в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси и състезания и с отлични постижения в научни форуми. Отличия получиха и победителите в общинската инициатива - конкурс "Най-добра дипломна работа". На официална церемония в Община Варна присъстваха проф. Стефан Вачков, председател на УС на Териториална организация на Научно-техническите съюзи - Варна, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Славчо Славов, председател на ресорната комисия в ОбС, представители на университетите и гости.

"Стана традиция в навечерието на 8-ми декември да награждаваме най-изявените студенти през годината, постигнали значими резултати на национални и международни форуми. Поздравявам Ви за усилията и знанията, благодарение на които печелите награди, доказвате себе си, защитавате престижа на университетите и имиджа на Варна като привлекателен академичен център! Поздравявам и Вашите преподаватели, които провокират интереса Ви към различни науки. Вярвам, че благодарение на Вас, младите красиви умове на Варна, спечелихме номинацията ЕМС, и знам, че заедно ще успеем да защитим достойно тази титла! Честит празник и весел 8-ми декември в аванс!", обърна се към младите хора кметът. Поздравления към наградените отправиха Тодор Балабанов и проф. Стефан Вачков.

Тази година наградените студенти са:

В област "Социални, стопански и правни науки" - Антонио Хаджиколев - студент 5 курс, специалност "Информатика" в Икономическия университет

В област "Природни науки, математика и информатика" - Георги Спасов, студент 3 курс, специалност "Информатика и компютърни науки", във ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Технически науки" - Денислав Трифонов, студент 3 курс, специалност "Електроника", в Техническия университет

В област "Педагогически науки" Александър Иванов, студент 2 курс, специалност "Психология" от ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Хуманитарни науки" - Станислава Желязкова, студентка 3 курс, специалност "Международен бизнес и управление" от Висше училище по мениджмънт

В област "Здравеопазване и спорт" - Георги Стоянов - студент 6 курс, специалност "Медицина" в МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов"

В област "Изкуства" - Кристина Христова - студентка 3 курс, специалност "Хореография - Съвременен танцов театър" във ВСУ "Черноризец Храбър"

В област "Сигурност и отбрана" - Илияна Кирилова - курсантка 4 курс, специалност "Корабни машини и механизми за Военноморските сили" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Победителите в общинската инициатива - конкурс "Най-добра дипломна работа", реализирана съвместно с Териториална организация на Научно-техническите съюзи във Варна. Общо 33 разработки бяха представени и оценени.

В раздел "Технически науки" на първо място е: инж. Александър Попвеличков, катедра "Електротехника и електротехнологии", Технически университет - Варна, за дипломна работа на тема: "Проектиране и изследване на модулно фотоволтаично зарядно устройство за акумулаторни батерии".

Второ място е за инж. Станислав Велинов, катедра "Топлотехника" /ТУ/, за дипломна работа на тема: "Изследване на процеса на кондензация на водни и киселинни пари при охлаждането на изгорели газове в кожухотръбен топлообменник".

Трети е класиран инж. Цветослав Георгиев, от катедра "Автоматизация на производството", /ТУ/ за дипломна работа на тема: "Разработване на информационна система за диспечерско управление на лентови транспортьори в "Мини Марица Изток" ЕАД.

В раздел " Икономически науки": първо място - Галина Георгиева, катедра "Икономика и управление на строителството", Икономически университет - Варна за дипломна работа на тема: "Стратегия за развитие на Община Варна. Алтернативи за реализация на общински план за развитие".

Второ място: Мария Рускова, катедра "Икономика и управление на строителството" /ИУ/ за дипломна работа на тема: "Развитие на оценяването на недвижими имоти в България".

Трето място: Владимира Недялкова, катедра "Маркетинг" /ИУ/, за дипломна работа "Стратегия за дигитални маркетингови комуникации на център за "Иновации и развитие" при Икономически университет - Варна".

В раздел "Хуманитарни науки бяха наградени: първо място Марина Йорданова, катедра "Икономика и управление на здравеопазването", Медицински университет - Варна, с дипломна работа на тема: "Възможности за подобряване на достъпа до лекарства на пациенти с редки болести на територията на Република България".

Второ място - Максим Жеков, катедра "Индустриален дизайн" /Технически университет/ за дипломна работа на тема: "Дизайн на графична визия за културно събитие".

Трето място - Галя Георгиева, катедра "Социални науки", /ТУ/ за дипломна работа "Отношението към възрастните хора в България по модела на Хеерт Хофстеде".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).