Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте кой забавя ремонтите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:35 / 31.07.2023Коментари (19)8835
©
Една от причините за забавянето на ремонтните дейности по улиците във Варна излезе на яве. Това са недобросъвестни шофьори, които въпреки наличието на тежка техника в определени райони, минават с колите, спират и паркират, така че да пречат на работата. Примерът за това дойде в събота пред Музикалното училище. Тогава работниците трябваше да полагат канализационни капаци и асфалтират около тях. Няколко коли с различни регистрационни табели бяха паркирали като в Дивия запад и усложниха работата по ремонта. Работниците трябваше да внимават, да не одерат возилата или да не ги напръскат с асфалт, видя репортер на Varna24.bg.

Имаше и водачи, на които изобщо не им пукаше, че на платното има хора и машини и слаломираха между тях. Един дори се изперчи на шофьора на валяка с думите: Какво правиш тук?

На повечето места е така, разказаха работници. Те описаха случай когато при прясно положен асфалт един колоездач решил да мине и затънал. Сякаш за първи път вижда асфалт, от който дори се издигаше пушек, разказаха работници.

Жена пък им се скарала, че купчината с чакъл, сложена за ремонта на улицата, й пречи и не може да изкара колата си от гаража.

Не са една или две подобни случки. Явно не им пука за колите, като имаше и много скъпи, и караха направо по прясно положения асфалт, изпреварвайки валяка, разказаха още работници.

Липсата на самосъзнание у някои хора обаче не оневинява Общината, която е поръчител на ремонтните дейности. Трябваше да се изготви временна организация на движение, да се затворят за няколко дни улиците, за да се свърши по-бързо ремонта по тях. Но и трябваше общинска полиция да следи за гамени, които махат забранителните знаци и карат, сякаш са на полето, а не в града, че и на място, което от далеч е видно, че е в ремонт, коментират будни граждани.   

Интересното в случая е и това, дали тези граждани с коли с различна регистрация паркирали в събота до Музикалното училище са си платили за "Синя зона"? Може би и този въпрос е много излишен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.08.2023 г.
0
 
 
Наркоман повече няма да бъде кмет
Aнонимен
на 02.08.2023 г.
0
 
 
Целият град плаща данъци! Къде са парите??? Бургас за 10 години реално стана много чист и без дупки по пътищата!!! Къде са ни парите? Къде отиват всичко? Всички само се кълнат на изборите как обичат България. Виждаме последствията на тази любов в новините.
Aнонимен
на 01.08.2023 г.
0
 
 
Общината ( изпълнителят) обезпечава местата за работа и безопасността на гражданите. По цял свят. Друг е въпросът, че няма нито планиране , нито стратегия
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
0
 
 
Как е възможно да няма нито един кадърен работник.Криви плочки, криви павета, пияни и дрогирани ли са?! Колкото пъти мина, седят и си говорят сладки приказки. Една улица няма свястна, а край дърветата да не говорим, ъглите не са направени, понеже некадърниците никога ъгли не са правили.
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
0
 
 
Каква лъжа! Подпират се, нали ги виждаме! Всички работят така,всъщност не работят изобщо.
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
0
 
 
Тъпаци такива не са ви виновни шофьорите търсете вината в вас самите некадърници такива мърди смотани мързи ви да бачкате...един капак на шахта 2 седмици го слагате ай ше ви ева номерата...
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
+1
 
 
Много е просто - викат паяка, разчиства улицата, пишат им актовете и да си плащат. Следващия път много ще се замислят дали да си паркират пак колите на улиците, където се извършват ремонти.
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
+1
 
 
Няма ли кой да извика "паяка"? Като ги удрусат с яка глоба за неправилно паркиране, другия път ще знаят
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
+1
 
 
Ако има забранителни знаци за влизане в улиците, шофьорите са извършили нарушение. Къде дреме КАТ? Знаят само да клечат с радарите из храсталаците.
Aнонимен
на 31.07.2023 г.
+1
 
 
ПоТних е виновен за всичко. Започва ремонти в сезона в най-натоварения момент в цяла Варна и затвори пътя Виница. Сега целия трафик е по пътя към курортите, който в сезон е много натоварен. Хората не могат да си отидат до работните места и жилищата. Прахоляци навсякъде и нито автомобили, нито пешеходци се чувстват добре, за туристите да не гововрим Малки деца, майки с колички и възрастни хора, не могат да минат от никъде. После шофьорите му виновни. Чрез ремонти се краде като за последно. Нали на есен има избори. Затова в сезона ни е..аха майката. Благодаря ПоТних!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Нойзи е арестуван, шофирал е много пиян
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: