Вижте колко здравни кабинети има в детски и учебни заведения в област Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 17.10.2018
1634
221 здравни кабинета в детските и учебни заведения са вписани в публичния регистър на Регионалната здравна инспекция във Варна. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна, съобщава Фокус. 

Тя допълни, че във всички заведения има здравни работници, които обезпечават медицинското обслужване на децата и учениците. 

Във връзка с промяна на Наредбата за седмичните разписания през тази учебна година се разрешават 6 учебни часа два пъти седмично за учениците от III и IV клас, 6 учебни часа ежедневно за учениците от V и VI клас, 7 учебни часа един път седмично за учениците от VII клас, както и 7 учебни часа два пъти седмично за учениците от VIII до XII клас. 

При упражняване на държавен здравен контрол в учебните заведения основните приоритети са проверка спазването на седмичните разписания, контрол относно недопускане на употребата на алкохол и тютюнопушене от ученици, преподаватели и помощен персонал в учебните заведения, контрол по спазване изискванията на наредбата за здравословното хранене на учениците. Здравните инспектори извършват контрол и за спазване на стриктен противоепидемичен режим, осигуряване на достатъчни количества миещи и дезинфекционни средства, както и осигуряване на необходимия температурен комфорт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).