Вижте къде ще е първата интелигентна пешеходна пътека във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
16:07 / 05.12.2018
16749
Първата интелигентна пешеходна пътека във Варна ще бъде монтирана до дни пред Хуманитарната гимназия във Варна. Тя ще бъде част от ремонта на ул. "Георги Бенковски", каза за Varna24.bg Тихомир Тимов, началник на отдел "Общинска инфраструктура" в Община Варна. 

Пътеката се изгражда по оперативна програма "Региони в растеж". В нея ще бъдат монтирани светлинни модули, които да привличат вниманието на шофьорите, когато пешеходец стъпи на нея. 

Припомняме, че Общината работи по проект, който предвижда изграждане на 25 интелигентни пешеходни пътеки, които чрез светлинна сигнализация ще показват посоката на движение на пешеходците. Те ще бъдат на ключови кръстовища във Варна – на бул. "Съборни“ - при ул. "Драгоман“ и при бул. "Сливница“; на бул. "Приморски“ - при пресичането с ул. "Граф Игнатиев“; на бул. "Република“ - в близост до СУ "Гео Милев“, при ул. "Георги Бенковски“, при ул. "Христо Попович“ и при ул. Атанас Георгиев“; на бул. "Първи май“  - при улиците "Моряшка“, "Георги Стаматов“, при сп. Орел“; на бул. "Народни будители“-  при кръстовището с ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ и други. Пешеходната пътека на бул. "Приморски" към ул. "Македония" ще бъде повдигната. 

Поставяне на светещ пътен знак и допълнително осветление ще бъдат поставени на пешеходните пътеки на бул. "Мария Луиза“ - при ул. "Фр. Шопен“ и  ул. "Драгоман“; на бул. "Осми Приморски полк“ и ул. "Братя Миладинови“. Поставена ще бъде ограда на липсващите места по протежение на бул. "Цар Освободител“- между Летния театър и ул. "Отец Паисий“, както и затваряне на разделителната ивица на бул. "Цар Освободител“ - в участъка от ул. "Христо Смирненски" до ул. "Вяра".

Виж коментарите (6)

Още по темата (8):
15.01.2019 Дупки зейнаха по ул. "Бенковска", полагат горния слой асфалт напролет
09.01.2019 Заради ремонта на "Бенковска" затварят участъка от бул. "Владислав“ до ул. "Д-р Пискюлиев“
08.01.2019 Затварят за движение участък от ул. "Георги Бенковски", дават обходни
маршрути
11.12.2018 Отвориха за движение ул. "Г.Бенковски" между "Сливница" и "Вл.Варненчик"
07.12.2018 Общината: Ремонтът на ул. "Георги Бенковски" продължава
05.12.2018 Затварят нов участък от "Бенковска" за ремонт, отварят от "Сливница" до "Владислав"
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).