Вижте обновената Професионална гимназия по икономика във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:58 / 31.10.2018
7609
Сградата на Професионалната гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров“ в район "Младост“ е изцяло обновена по проект на Община Варна по Оперативна програма "Региони в растеж". Той е на стойност 2,8 млн. лв., с ръководител Христо Недев и включва и гимназията по дървообработване “Николай Хайтов“. 

Това е най-мащабният ремонт на ПГИ "Д-р Иван Богоров“ от създаването му - преди 42 години. Санирани са фасадите, извършена е подмяна на дограмата и на отоплителната инсталация, осигурена е достъпна архитектурна среда за деца със специални образователни потребности- с асансьор, рампа и сервизни помещения на всеки от етажите. Подновени са спортните площадки и е поставено градинско оборудване. Осем кабинета са оборудвани с интерактивни дъски, видеопроектори и модерна офис техника. От новата образователна среда се възползват над 1500 ученици и над 140 души персонал от гимназията и от ОУ "Антон Страшимиров“, тъй като училищата ползват една и съща сграда.

"Изразявам моята и на колегите благодарност към кмета Иван Портних и екипа на Община Варна за изпълнението на проекта, защото от построяването на училището през 1976 г. такъв мащабен ремонт не е извършван“ заяви директорът на ПГИ "Д-р Иван Богоров" Янка Бакалова пред репортер на Varna24.bg.

Тя допълни, че новата среда гарантира повишен интерес на родители и ученици към училището, защото са създадени отлични условия за интегрирано обучение, социализиране и приобщаване на учениците със специални образователни потребности или в социален риск, чрез равен достъп на образователни услуги. "Учебната практика, провеждана в условия, близки до реалните работни места, дава възможност за по-добра реализация на пазара на труда", допълни тя. На събитието присъстваха още кметът на район "Младост“ Христо Христов, представители на администрацията и учители.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).