Вижте празничната програма за 24 май във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 21.05.2018
3022
69 блока ще се включат в традиционното празнично шествие във Варна по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Празничната програма започва в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм "Св. Успение Богородично“. Точно в 10 ч. на пл. "Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде издигнат българският флаг, след което ще бъде изпълнена фолклорна композиция, а във въздуха ще полетят големи балони с буквите от кирилицата.

Под звуците на химна "Върви, народе възродени“, ще тръгне празничното шествие, което традиционно се повежда от ученици и учители от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", следвани от носителите на Награда "Варна“ за 2018 година. Ще участват и всички общински, държавни и частни училища, 6-те варненски висши учебни заведения, блок с детски градини, Общински детски комплекс, НАОП "Н. Коперник", блок на културните институции. В 11 ч. пред входа на Морската градина ще започне концерт под мотото "Да поиграем на празника" на фолклорен ансамбъл "Варна“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).