Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте ужаса с бездомните животни из Варна!
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 22.05.2014Коментари (6)4036
Снимковата галерия не е подходяща за лица под 18 г. и такива със слаба психика!
"Здравейте, представител съм на природозащитна организация във Варна и моля за съдействие, да изложим състоянието на пълно абдикиране на нашата Община от актуалните проблеми в нашия град", това пише в писмо до Varna24.bg защитник на животните като прилага и текст със снимков материал на пострадали животни на Animal Hope Varna. Ето и пълният текст на писмото:

Надявам се на вашето съдействие за трибуна по въпроса, с идеята да отворим дискусия по въпроса с хората, от които зависи да бъде променена ситуацията в нашия град.
Подготвям и материал за един национален измамник, който е позициониран във Варна и вече години наред мами хора от цяла България, като фалшифицира документи, паспорти и печати на лекари за развъдените от него нещастни кучета, които предлага като породисти с родословие. Животните се държат при ужасни условия, хранят се с царевица и умират от ужасни болести. Обикновено пристигат с неговия нелегален транспорт вече болни и умират до няколко дни след като хората са ги получили и платили. Ужилените са хиляди, подаваните сигнали към него десетки... Прокуратура, полиция и всички сезирани органи остават без адекватна реакция.
Благодаря предварително за всяка подадена ръка.
Поздрави!
Светла Димитрова

Представяме ви и отвореното писмо, което от организацията са изпратили до общинските власти:

ОТВОРЕНО ПИСМО
До Г-н Кмета на гр. Варна
До Г-н Зам-кмета
До Г-да управляващите и
съответните звена и дирекции,
до властимащите и кандидатите за такива
от които зависи или ще зависи
ДА СЕ СЛУЧИ ИЛИ ПРОМЕНИ НЕЩО!!!

Как сте, господа/госпожи управляващи?
Спите ли спокойно?
Защото ние - НЕ!
Събуждате ли се усмихнати, с позитивни мисли и добро настроение?
Защото ние - НЕ!
Мислите ли как ще оцелеете и този ден, и тази седмица и този месец...или просто отмятате поредния ден в календара до заплата?!
Защото ние мислим, ние не спим спокойно и не се събуждаме отпочинали...
Събуждаме се с мисълта за поредния труден и дори невъзможен ден. Тръгваме всяка сутрин през разкопаните улици, трапове и задръствания, подминаваме обезобразени сгради, осакатени градинки и дръвчета и ... трупове на избити животни - Плод на вашето тотално абдикиране от Проблема, който става все по-страшен! За всички на които им пука!
Варна е туристически град, курорт, желана дестинация... ЧУДО!
Какво удоволствие и щастие да преминеш през цялото това ЧУДО и да запазиш самообладание и евентуални позитивни мисли в главата... Невъзможно!
Потърпете, още малко и улиците ще станат перфектни, градинките също... някой ден някой може и да посади някое дръвче, което да не отиде за огрев още на следващата зима, а труповете?! Ще възкръснат ли?
Докога Г-да Общинарите ще си затварят очите пред проблема? Докога ще репресират гражданите да регистрират домашните си животни и да им плащат данъци, а насреща - пълно бездействие! Докога ние ще бъдем потърпевши от цялото бездействие и неангажираност към проблема на хората, дето уж е в тяхната дирекция, ресор, звено...
Ама имало приют и той работел вече!
Ми чудесно, но... как точно питаме?! Капацитет 198 места за цял град, повече от половината запълнени от нещастници, които месеци и години стоят заточени там с измислени декларации за агресивност от граждани дето така им харесва.
Как да се справи приюта с цялата популация по улиците, в туристическите обекти, в крайните квартали и кварталите с малцинства, които ефективно "Зареждат" целия град с доволно количество популация - нещастна, гладна, измираща - Прекрасна гледка за всички туристи!!! В чий ресор или дирекция е това?! Да попитаме и там!
Имало Звено за контрол на домашните животни и то работело вече.
Страхотна идея... но - само идея.
Основен ангажимент на въпросното звено е да извършваме проверки на възрастни хорица, дето съседа им нещо не ги харесва, щото видиш ли имали котка и тя вдигала шум, понеже търкаляла топчета по пода... Да пишем предписания и актове, че възрастните хорица не са кастрирали, чипирали и регистрирали въпросното нещастно коте и да им създаваме чувство за вина, че всъщност са нарушили нещо, дето дори не е доизмислено.
Резултат от прилаганата репресия - въпросното нещастно коте просто се връща на улицата и се влива в безумната популация и съвсем скоро става жертва на поредния навнимателен шофьор, зло домашно куче или "мил" човечец със садистични наклонности. Защо ли?
Ами защото това струва пари, господа общинари и проверяващи!
Защо налагате репресия, без превенция?!
Как хора с малки доходи или възрастни хора с минимални пенсии да бъдат изрядни пред вас, като едва свързват двата края?!
Имали сърце, приютили животинка - ЧУДЕСНО! Популацията е минус едно!
Защо не ги толерирате, а ги репресирате?!
Защото е по-лесно?!
Кастрация, чипиране, ваксина и паспорт на свободния пазар струват 150 лв - една пенсия! Може би ви е трудно да си го представите, защото никога не се е налагало да бъдете на мястото на тези хора.
Звеното с неясна дефиниция има телефони, мейли, служители - на писмено подаден сигнал е редно да има поне писмен отговор, нали?!
Да, ама не. На всички подадени от нас сигнали за нехуманно отношение към животни - няма нито един отговор! Нито един! Трудно ли е, сложно ли е... не знаем!
Говорим, говорим, говорим - минаха месеци!
ДА, Общината ще отпусне средства за превенция на проблема.
ДА, Общината ще започне програма с училищата за хуманно и безопасно общуване на децата с животните.
ДА, общината ще направи по-голям приют и ще предприеме действия за овладяване на проблема.
Да, Общината ще обмисли идеята за Истинска Зоополиция.
КОГА?!
Докога трябва да чака обикновения гражданин да се случи нещо?!
Докога нелегалните развъдчици ще мамят хората и ще им пробутват безнаказано болни породоподобни животни и вие ще оставате безучастни към всичко това?!
Защо обработвате избирателно сигналите, които получавате и оставяте истинските престъпници безнаказани?!
Докога обикновеният гражданин ще бъде третиран като престъпник, а истинският престъпник ще вилнее и ще избива комплексите си над нещастната беззащитна популация?!
Докога ще търпим реалните жестокости и ще наказваме малките хора, които не били видиш ли съвсем изрядни, щото им е трудно дори да дишат вече?!
Докога Общината ще ни принуждава да живеем в НЕХУМАННА ГРАДСКА СРЕДА?!
Изхвърлени, блъснати, агонизиращи, влачещи се... умиращи... ЖИВОТИ!
Докога ще събира от нас данъци за всичко и няма да ни предоставя НИЩО?!
Данък сгради, данък МПС, данък куче, данък котка, данък... въздух!
Какво направихте вие за нас с нашите пари?!
Какво се случва, Господа?! И случва ли се нещо изобщо?!
Едни хора си отиват, други идват, сменят се постове, места, отговорности... заплатките си чакат датата - идват си ... А ДЕЙНОСТ, ДЕЙНОСТ ЩЕ ИМА ЛИ?!
И КОГА?!
Няма приюти!
Няма Зоополиция!
Няма адекватна превенция!
Няма адекватна кастрационна политика!
Какво има?!
Анимал Планет - по телевизора - Страхотно, но... далече далече от нас!
Какво ще се случи след 2015, когато изтича срока за овладяване на популацията?!
За това мислите ли?! Какво ще правим тогава - Масова евтаназия ли?!
Или някой от вас има интерес да има популация може би?!
Ситуация: Прибирате се у дома след уморителен ден. Пред вас "състезателят" с модерното возило блъска пресичащо бездомно куче и то остава на платното пред вас и ... вие от болка. Вие не можете да преминете през него, не искате да го оставите там, защото някакси ... не можете и започвате да търсите помощ. Звъните на ... тел. 112
- Кучето живо ли е?
- Ами , да..
- Ами имаме телефон само за умрели...
Чудничко! Полиция, пожарна, гражданска защита - НИКОЙ не може да помогне! Не е в техния ресор!
Втора ситуация: Домашно или бездомно коте се е качило на високо дърво, и ужасено се люлее на тънките клончета до върха. Под дървото се събрали деца и искат да помогнат на котето някакси...
Звъните на тел. 112 - Обърнете се към пожарната
Свързвате се с пожарната - ТЕ винаги имат много работа и това не е в техния ресор!
Ако случайно се отзоват - ще съборят котето със струя вода на пътя и ... така
Свързвате се с Гражданска защита - ми не са и те...
Варианти: Чакате котето да умре и да падне само, или търсите алтернативни начини да жертвате дървото или ентусиасти катерачи да помогнат...
Трета ситуация: Блъснато или пострадало коте
Ами... тел. 112 ви свързват с колата за трупове на приюта за кучета в с.Каменар...
Аналогични случки с пострадали лебеди, таралежи, защитени птици и диви животни попаднали на неправилното място - ТОВА НЕ Е В НИЧИЙ РЕСОР И В НИЧИЯ ДИРЕКЦИЯ! Ако на някой му се наложи да търси помощ или информация, просто да знае!
Звъннете тук, звъннете там... ако имате благоприятен план с безплатни минути към всички оператори и свободно време - това е вашият шанс да ги изразходите безрезултатно!
И Парадокс: Всички сме свидетели на безумната популация в момента по улиците! Навсякъде е пълно с бременни и раждащи животни, умиращи, умрели, полуживи, полумъртви... Ужасна картинка, за тези които имат очи да я видят. Изхвърлено домашно котило в двор на училище - шест и още шест и... става страшно!!! Загрижени учители и служители звънят в Общината за съдействие. Получават отговор: СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЯКОЯ ПРИРОДОЗАЩИТНА ОРГАНИЗАЦИЯ, НА ТЯХ ТОВА ИМ Е РАБОТАТА!
Така ли?!
Не знаехме, че това работим господа Общинари! Не сме се засичали по заплатено време в Общината сякаш!
А вашата работа каква е?! Само ако можем да обясним на гражданите, че все не става ясно! Нашето е Кауза, а вашето какво е?!
Организациите са съвкупности от доброволци с будна съвест и добри намерения. Те НЕ работят това! Те правят каквото могат с максимални усилия и минимални средства, дарени от други граждани с будна съвест. Регистрирани са, за да бъдат изрядни пред обществото и закона... толкова.
Организациите нямат приюти, нямат кастрационни центрове, нямат служители, нямат финансиране и капацитет да ПОЕМАТ ВАШАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ! Имат само ентусиазъм и желание да променят нещата към по-добро. Но това няма как да се случи, на фона на вашето тотално абдикиране от проблема.
Избори: едни, втори, трети...
Едни идват, други си отиват...
КОЙ ще направи наистина нещо?
Кой ще извади глава от пясъка и ще се срещне с реалността?!
Защото тя става все по-ужасяваща!
КОЙ?!
Има ли Смели?
Защото ние не искаме да живеем повече в този ужас!
Някакси не е хуманно, не е позитивно, не е ... човешко, нали?!
Или това отново не е в ничия дирекция и в ничий ресор?!

В очакване на отговор и с поздрав
към всички властоимащи и претендиращи за такива:
Светла Димитрова
/Анимал Хоуп Варна/









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.01.2015 г.
0
 
 
госпожо Лиляна Фесчиева, организациите нямат средства за да направят дори и един приют, те лекуват нещастни животни събрани от улицата със свои средства и с дарения, приюти трябва да направи общината, и кастрационни центрове, където да кастрира всички домашни и дворни кучета, а от тези които развъждат кучета за продажби да събере съответните данъци.Общините получават пари от бюджета за да се справят с т.нар. проблем улични животни и нямат интерес да го решат защото ще им секнат паричките. Доброволци като Светла Димитрова, кастрират, ваксинират и задомяват бездомните животни на добра воля, защото обичат животните, но не могат да насмогнат на тези които развъждат кучета по дворовете си и ги изхвърлят от улицата.От небето не падат нито кучета нито котки, хората ги изхвърлят, и децата си изхвърлят. Хора като Светла Димитрова се опитват да решат поне част от проблемите.
0
 
 
Като сте представител на тази организация Издеистваите да има повече приюти Да няма повече гладнии жадни скитащи се бездомни по улиците кучета
0
 
 
Избийте помиярите, носят зарази за децата!
Aнонимен
на 22.05.2014 г.
-1
 
 
Има много лоши хора на земята.Ако поне малко сезамислят.....
Aнонимен
на 22.05.2014 г.
-1
 
 
исках да напиша нещо , но останах безмълвна.....Благодаря Ви, Анимал Хоуп Варна!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: