Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вкарват "на топло" двойка мошеници, завлекли наивна женица с над 140 000 лв.
Автор: Пламена Николова 16:28 / 07.04.2022Коментари (0)1127
©
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград 35-годишният Я.Я. беше осъден на 8 години "лишаване от свобода“ при строг режим за това, че в условията на  продължавано престъпление и опасен рецидив, след предварителен сговор, действайки като съизвършител, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й причинил имотна вреда в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Другата подсъдима за престъплението – Л.А. на 27 години, която била съизвършител, беше осъдена на 4 години "лишаване от свобода“, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Делото беше гледано при условията на съкратеното съдебно следствие, в резултат на което присъдите на двамата бяха редуцирани с една трета. След съкращаването Я.Я. ще остане в затвора за срок от 5 години и 4 месеца при строг режим, а присъдата на жената беше намалена на 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода“, изтърпяването на които се отлага с 4 години изпитателен срок. Тя е с чистото й съдебно минало и не е криминално проявена към момента на извършване на престъплението.

Съдът уважи гражданския иск на пострадалата и определи Я.Я. и Л.А. да й изплатят солидарно сумата от 143 231,83 лева. Разноските, направени по делото, също ще бъдат заплатени солидарно от двамата подсъдими.

В продължение на две години Я.Я. поддържал с потърпевшата от измамата жена мнима връзка по телефона и чрез интернет приложения, като се представил последователно за двама други мъже и я заблудил, че има приятелство и сериозни отношения с тях, като и двамата се нуждаят по различни поводи от нейната финансова помощ. В периода от април 2018 година до май 2020 година, мъжът я въвел в редица заблуди, а пострадалата му се доверявала напълно и му изпращала исканите пари, дала му и златните си накити. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции, а златните бижута били предадени лично на подсъдимия. Жената, съжителстваща с Я.Я. била запозната със схемата и участвала във въвеждането в заблуда на жертвата с различни роли, които умело изигравала сама и с участието на Я.Я., като и двамата в определени ситуации се представяли и за адвокати. Общата стойност на всичко, което жената дала на двамата подсъдими възлизала на 143 231,83 лева.

Присъдата на Разградския районен съд подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: