Вкарват в затвора пиян шофьор без книжка от Каменар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 22.11.2017
1825
Районен съд - Варна наложи ефективно наказание на шофьор от село Каменар, управлявал лек автомобил по централен варненски булевард след употреба на алкохол.

За извършеното престъпление по транспорта, 41-годишният А. М. трябва да изтърпи 3 месеца затвор, при първоначален строг режим. Той е засечен от полицейски патрул зад волана на лек автомобил "Опел", модел кабриолет, през нощта на 12 юли тази година по бул. "Цар Освободител" в посока центъра на града, край автобусната спирка под "ВиК".

Полицейските служители забелязали криволичещ между платното за движение и насрещната лента автомобил, който бил със свален сгъваем покрив, а на седалката до водача се возело 15-годишно момче. Те последвали автомобила с подаден звуков и светлинен сигнал, като при извършената проверка след спирането на водача се установява, че 41-годишният мъж управлява МПС без шофьорска книжка и с концентрация на алкохол в кръвта от 2,40 промила.

Справка в информационните масиви показала, че 41-год. подсъдим е бил санкциониран многократно за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Освен това, той е осъждан, включително с влязъл в сила съдебен акт през 2015 г. отново за управление на МПС с алкохолна концентрация от над 2 промила.

Постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение за решаване на делото е окончателно и влиза в сила веднага.

В друго споразумение, Районен съд - Варна наложи на 33-годишен водач, управлявал нерегистриран по надлежния ред мотопед "Хонда", наказание "глоба" в размер на 500 лева. Подсъдимият е хванат при проверка от полицейски патрул на 30 март тази година в село Старо Оряхово да кара мотопед без регистрационна табела. Деянието е наказуемо по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).