"Вкусен" фестивал започва днес във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:15 / 28.08.2019
2203
Второто варненско издание на Street food & Art Festival стартира от днес до 1 септември пред Аквариума в Морската градина на Варна. Ето какво съобщават организаторите:

В програмата на фестивала ще откриете кулинарни демонстрации на кухни от близо и далеч, а специални гости на фестивала ще бъдат посланиците на Индонезия – Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид и на Полша – Н.Пр. Мачей Шимански. 

Още в първия фестивален ден ще можем да се докоснем до полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна) при това – под съпровода на световноизвестният оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов. Специален гост на фестивала ни в този ден ще бъде и посланика на Полша в България – Н.Пр. Мачей Шимански.

На 29 август 2019 на кулинарната ни сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните ни гости от Индонезия – шеф Три Прасетьоно – индонезийски готвач в резиденцията на посланика в София. Специалният ни гост в този ден ще бъде и самия посланик на Индонезия в България - Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид.

30 август 2019 сме посветили на ориенталската кухня, за която ще ни разкаже Махмуд Албироми – участник в MasterChef, а на 1 септември 2019 кулинарни демонстрации ще ни покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

Във всички фестивални дни ще можем да видим демонстрациите на професионални готвачи – Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито. Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група ASALTO ще озвучат фестивала ни, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

Приготвили сме атрактивна програма и за децата, както и много кулинарни работилници, в които може да се включите, ако искате да обогатите уменията си в изкуството на готвенето.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят своите уникални предложения, за да се убедите, че Street food културата е много повече от вкусна храна. 

Разгледайте цялата ни програма тук - https://varna.streetfoodfest.bg/category/

Фестивалът е с ВХОД СВОБОДЕН!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).