Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Владислав Николов: С малки капачки, можем да направим големи чудеса, стига да сме обединени!
Автор: Пламена Николова 08:30 / 09.03.2020Коментари (1)7217
"С малки капачки можем да постигнем големи чудеса. Доброто е в нас и всеки може да му даде шанс да се изяви. Вярвам, че именно затова хората с такова желание подкрепят каузата на сдружение "Аз Вярвам и Помагам", което чрез набирането на капачки успява да закупи изключително нужна апаратура за най-малките и беззащитните".

Това сподели за Varna24.bg Владислав Николов, председател на организацията. След малко повече от месец предстои поредната акция за набирането на капачки пред Катедралния храм във Варна. Всеки, който желае да се включи като доброволец в помощ на събитието, може да се свърже с организаторите в страницата им във фейсбук "Аз Вярвам и Помагам".

"На 25 април се очаква най-голямото събиране на пластмасови капачки, за което хората се подготвят вече 6 месеца. Пред Катедралния храм във Варна от 9 до 16 часа ще се съберем, за да покажем колко е важно всички да бъдем единни и да докажем, че заедно можем да правим много добрини. Хората наистина ни харесват и обичат, защото се чувстват съпричастни към това, което правим.

Кампания "Аз вярвам и помагам" е първата в България, която започна със събирането на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета. От началото на кампанията досега сме събрали над 118 тона пластмасови капачки само тук в област Варна и сме дарили 11 жизненоважни апаратури в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов" и в МБАЛ "Св. Анна" за детската хирургия.

Помогнали сме на хиляди деца, специалистите са изключително благодарни. На предното си събитие през септември наистина счупихме собствените си рекорди и успяхме да съберем за един ден 27 000 килограма капачки. Тази година очаквам още по-голяма посещаемост, макар че през зимата се консумират по-малко напитки и се събират по-малко пластмасови капачки, но това не ни разочарова, напротив, мотивира ни. Защото на предното събитие от тук, пред Катедралата, минаха над 20 000 души. В днешно време да събереш на площада толкова хора за нещо добро е много трудна задача, но ето, че ние със сърце и добрина успяваме да го направим. Това, което ни мотивира да го правим и което среща толкова съмишленици, е желанието да бъдем полезни на обществото. Ние сме млади хора, част от това общество, възпитани сме от едно поколение преди нас как да градим, а не да рушим. Знаем, че в днешно време е много по-трудно да се обединяват хората, вместо да се разединяват. Ние хората сме различни, но това не трябва да ни разделя, а да ни кара да търсим в другия нещо, което да ни допълва и обогатява.

Нашата кауза е да продължаваме да бъдем обединени, да бъдем добри с хората около нас, защото всеки един в даден момент има нужда от някой до себе си да го подкрепя. Нашето твърдение е, че добротата е в нас и ние трябва да и дадем шанс да се изяви! Всичката злоба, която провокира ежедневието ни, би трябвало да е нещо, което забравяме много по-бързо и да остават по-стабилните неща, свързани с добротата", сподели Влади. 

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 40
02.11.2022 »
28.09.2022 »
04.07.2022 »
04.05.2022 »
26.04.2022 »
19.04.2021 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.03.2020 г.
0
 
 
Влади, адмирации за усилията които полагате за да помагате на хора в нужда! Макар че отначало почнах да събирам капачки за Мюфтийството(нали имат дълг да плащат!) После част от тях отделих и за изстребителите, накрая се оказа че и за правителствен самолет ще трябва да се събира! Сериозно, не знам дали има такава абсурдна държава по света!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Специализирани полицейски операции в страната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: