"Владиславово" и "Аспарухово" с нов облик след мащабните ремонти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 30.04.2015
1444
Варненските райони "Владислав Варненчик"и "Аспарухово" ще придобият нов облик след мащабни ремонти на инфраструктурата. Това заяви кметът на града Иван Портних, който инспектира обновяването на парка във "Владиславово". Проектът на стойност 650 000 лв. предвижда изграждането на нови алеи, осветление, три спортни игрища и детска площадки. Строителните дейности трябва да приключат в следващите месеци, предаде Дарик.

След края на ремонтите на централните булеварди започва реконструкцията на "Трети март", "Константин и Фружин" и "Ян Худияди", който в едната си част ще бъде разширен. Във "Владислав Варненчик" ще бъдат обновени също 30 детски площадки и след няколко месеца това ще е районът с най-добрата инфраструктура, каза още Портних.

В "Аспарухово" основните улици ще бъдат преасфалтирани през следващата година. Ремонтирани ще бъдат "Народни будители", "Св.св. Кирил и Методий", "Първи май" и "Мара Тасева", която ще бъде разширена. 21 детски площадки ще бъдат реконструирани през следващите месеци, а до края на месец май ще бъдат подновени настилките на общинските футболни игрища, които са неизползваеми след потопа в квартала. През следващия месец се очаква да бъде готов и устройственият план на парка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).