"Влюбените дракони" сред най-впечатляващите паметници в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:54 / 18.05.2015
4014
Българска скулптура попадна в класацията на най-впечатляващите паметници в света. Това е статуята на двойка дракони, които си подават яйце в Морската градина във Варна.

Това всъщност е единствената по рода си скулптура. Монтирана е в морската столица в края на 2010 г. Тя е изработена от бронз от скулптора Дарин Лазаров. Драконите са дарение от голяма варненска фирма, която прави ремонта на плувен комплекс "Приморски". И заради близостта на басейна Лазаров много иска да зарадва децата, които тренират в него, с приказни същества. Малко след поставянето на паметника обаче много хора започват да го критикуват, но и досега той си е атракция в морската ни столица.

Класацията е направена от американски сайт. "Градовете ни са пълни с внушителни монументи, зашеметяващи скулптури и артистични статуи. Такива има хиляди, но само малко са наистина изключителни и заслужават да бъдат снимани", пишат там. И набират предложения кои паметници да бъдат включени в списъка им от потребителите от цял свят. След 160 получени снимки и хиляди гласове те стигат и до класацията, в която намират място и "Влюбените дракони" във Варна.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).