Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 03.01.2020Коментари (1)3165
© България Днес
Света планира да обиколи осъдената за смъртта на мъжа си силиконка Анита Мейзер, вместо да плати кръвнина от 100 хил. лв. за убийството на Николай, за което беше осъдена, възмущават се потребители в социалната мрежа.

Намерението си за предстоящото околосветско пътешествие обяви самата Мейзер на страницата си във фейсбук. В подкрепа на думите си силиконката пуска и клипче от последната си екзотична ваканция, която приключи преди Нова година.

На кадрите 52-годишната Анита, с рождено име Айше, позира с цикламен бански, който вади на показ напомпаната й пазва, пише "България днес". Съвсем в стила на екваториалния пейзаж с тюркоазено море и джунгла, Мейзер е затъкнала в косата си жива орхидея.

"С Божията воля ще обиколя всичките си приятели по света. Приемам покани за следващо гостуване, мога да спя и на земята", пише в мрежата Мейзер. Думите провокират куп покани за пътувания от нейни приятели. Те й предлагат различни дестинации за следващо приключение. Не липсва и оферта от България, където силиконката едва ли ще дръзне да се появи.

Мейзер изчезна от родината малко след като напусна затвора, където изтърпя наказание от две години заради причиняване на смърт по непредпазливост на 39-годишния си съпруг. Културистът Николай Димов издъхна, завързан със свински опашки на масажна маса в жилището на жена си край Варна през лятото на 2016 г.

До днес Мейзер още не е платила нито стотинка на близките на погубения Николай, разкриват запознати. Скандалната силиконка беше окончателно призната от Върховния касационен съд за виновна по две обвинения в средата на февруари - за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг и за подкуп. Мейзер предложила сумата от 30 000 евро на полицаите, дошли на оглед в дома й след смъртта на Николай, за да не я арестуват за извършеното престъпление. За всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода за срок две години.

Освен ефективната присъда магистратите уважиха и гражданския иск от 100 хил. лн. от майката на Николай - Петранка. Към момента те са дължими от Мейзер, разкриват близки на почерненото семейство. Според запознати принудителното събиране на кръвнината по съдебен ред също ще е трудно. Осъдената Мейзер предвидливо е дарила имуществото си на своята дъщеря.

Силиконката официално нямала доходи или банкови сметки, от които да се вземат парите. Близките на удушения от Мейзер културист вече са опитали да си съберат присъдената им кръвнина. След заведено дело случаят е бил поет от съдия-изпълнител. Негова проверка показала, че силиконката притежава единствено гараж във варненски квартал и джип "Линкълн", с който се фукаше преди смъртта на съпруга си. В желанието си да събере парите съдия-изпълнителят направил опит да изземе и продаде скъпия автомобил. На близките на Мейзер било изпратено съобщение за доброволно предаване на джипа. Били уговорени дата и час за това, но то така и не се случило. По-късно съседи споделили с близките на убития културист, че ден преди предаването на скъпата лимузина тя била изведена от гаража и закарана незнайно къде. 

Близките на удушения културист Николай Димов планират да дарят 100 хил. лева от обезщетението за лечение на болни деца и ремонт на храм. Те все още не са се отказали от намерението си, разказват техни познати. По думите им почернените роднини искат да помогнат със средства лечението на болни деца, тъй като такава кауза била достойна за паметта на Николай Димов. Решението парите от обезщетението да бъдат дарени било взето още в момента, когато почерненото семейството подава гражданския иск срещу подсъдимата Анита Мейзер.



Още по темата: общо новини по темата: 141
08.09.2022 »
14.08.2020 »
15.05.2020 »
16.03.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вкарайте я тази мастия да бачка и да плаща!е*аси държавата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: