Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Внимание! Дебнат ни ледени висулки убийци
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 05.01.2016Коментари (0)787
© Монитор
Ледени висулки заплашително са надвиснали над главите на минувачите по улиците на Варна , алармираха бдителни граждани. Ледените късове са с дължина около метър и висят заплашително от покривите на жилищни и обществени сгради, под които преминават стотици нищо неподозиращи пешеходци. 

С повишението на температурите и топенето на снега се създава реаална опасност от инциденти с падащи ледени висулки, защото заети с мисълта да оцелеем по обледените тротоари, не винаги вдигаме поглед към дебнещата ни още по-голяма опасност, коментираха наши читатели. Те посочват различни места и сгради във Варна, където ледените висулки заплашително са виснали над тротоарите. 

"Целта не е да се глобяват собствениците, заради непочистения и опасен лед, а ангажираните с обезопасяване на сградите и прилежащите площи да го направят, обясни шефът на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов. Сигнали за опасни ледени висулки могат да се подават, както на "горещия" телефон за връзка на гражданите с общинската администрацията - 0 800 808 06, така и на спешния телефон 112". Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" във Варна няма ангажимент по премахване на опасните ледени образувания от сгради частна собственост, уточни шефът на пожарната, комисар Тихомир Тотев. 

Подчинените му реагират само когато общинарите не могат да се справят със собствени сили и поискат съдействие и помощ. Големите ледени късове на труднодостъпни места могат да се премахнат с наемането на височинна техника. Неглижирането на проблема може да доведе до тежки материални щети, както и до травми на пешеходци, предупредиха специалисти. 

Те припомниха случай от преди 2 години в София, където 38-годишен варненец пострада тежко от откъртен леден къс. Резултатът бе счупен череп, контузия и кръвоизлив в мозъка. За щастие мъжът оцеля и бе изписан от "Пирогов" след две операции и едномесечно лечение.


Източник: Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: